Ο νέος εφιαλτικός κόσμος που έρχεται

Το κορoνοχαράτσι που επιβάλλει εκδικητικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι μια άθλια πρακτική, που προκαλεί αισθήματα αποστροφής και οργής στους δημοκρατικούς πολίτες, οι οποίοι μπορούν να δουν πέρα και πίσω από τα παραπετάσματα της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Το επίσημα διατυπωμένο σκεπτικό για τα αχρείαστα και σαδιστικά εμπόδια που επιβάλλει η κυβέρνηση στην καθημερινότητα πολλών συμπολιτών μας δεν αντέχει σε κριτική. Όλα όσα είπε στην παρουσίαση των νέων μέτρων σε βάρος των ανεμβολίαστων ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας ηχούσαν κενά περιεχομένου. Η μοναδική αλήθεια στην ομιλία του κ. Κικίλια ήταν το μοχθηρό ύφος όταν ανακοίνωνε ότι οι «κυρώσεις μη συμμόρφωσης» είναι «αναστολή εργασίας για τους εργαζομένους, απαγόρευση παρακολούθησης μαθημάτων για μαθητές – φοιτητές, και απαγόρευση μετακίνησης για τους ταξιδιώτες». Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να πείσει, αλλά να επιβάλει τη «συμμόρφωση» στις αυθαίρετες αποφάσεις της. Επιπλέον, ουδείς μπορεί να παραβλέψει τις μεγάλες αντιφάσεις που υπάρχουν σε αυτές τις αποφάσεις (όπως, για παράδειγμα, γιατί είναι δεκτά τα σελφ τεστ στους μαθητές και όχι στους φοιτητές).

Όμως, τα παραπάνω και πολλά άλλα τεχνικής φύσεως ζητήματα μπορεί να προκαλούν τεράστια δυσαρέσκεια και αγανάκτηση σε εκατομμύρια Έλληνες, αλλά δεν αποτελούν το μείζον πρόβλημα. Οι μεγαλύτερες αθλιότητες όλων στις κυβερνητικές αποφάσεις είναι η φαλκίδευση του Συντάγματος, η ευθεία, απροκάλυπτη καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών, η αφαίρεση ελευθεριών που κατέκτησε ο λαός μας με πολυαίμακτους αγώνες και θυσίες, και η δημιουργία καθεστώτος απαρτχάιντ σε ελληνικό έδαφος.

Υπάρχουν πλέον εκείνοι που παίρνουν αποφάσεις, που αρέσουν στον πρωθυπουργό κι εκείνοι που τον ενοχλούν και τους αποκαλεί υποτιμητικά «τζαμπατζήδες». Οι μεν θα «αμείβονται» με δικαιώματα που ήδη είχαν και οι δε θα «τιμωρούνται» χάνοντας ακόμα και το δικαίωμα στην εργασία – όντες υγιείς!

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα συμβαίνει και σε πάμπολλες άλλες χώρες. Η Νέα Τάξη επιτίθεται ολοκληρωτικά στη λογική, στη δημοκρατία και την ελευθερία μας. Είναι υποχρέωση όλων η κατανόηση του προβλήματος και ο αγώνας για την επίλυσή του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα