Γιατί Αποστολάκη και όχι Στεφανή;

Το πρόσφατο φιάσκο του ανασχηματισμού χαρακτηρίζεται κυρίως από την ατυχέστατη έμπνευση του πρωθυπουργού να διορίσει στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας τον Ευάγγελο Αποστολάκη, έναν απόστρατο ναύαρχο που διετέλεσε υπουργός Εθνικής Αμύνης του ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος, πριν ναυαγήσει πολιτικά, διασύρθηκε και σε προσωπικό επίπεδο, υπογράφοντας και στηρίζοντας την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να ενημερωθεί για τα πραγματικά αίτια της απόπειρας του πρωθυπουργού να εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα τον κ. Αποστολάκη, ο οποίος συμπεριφέρεται περισσότερο ως οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ παρά ως ένα πρόσωπο το οποίο θα λειτουργούσε υπερκομματικά και η προσωπικότητά του θα «ένωνε» τις πολιτικές δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Επίσης, χρήζει εξήγησης από την πλευρά του κυρίου Μητσοτάκη ο λόγος της αποπομπής του υφυπουργού Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και της αντικατάστασής του από τον απολύτως αποτυχημένο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ενας στρατηγός εν αποστρατεία με κατάρτιση, ήθος και έξωθεν καλή μαρτυρία υποχρεώνεται να παραχωρήσει τη θέση του σε ένα πρόσωπο το οποίο φέρει συνευθύνη για περίπου 1.500.000 στρέμματα δασών που παραδόθηκαν στις φλόγες των πυρκαγιών και για εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις που έγιναν στάχτη. Ετι, δε, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει την απατηλή εντύπωση πως το υφυπουργείο Εθνικής Αμύνης της πατρίδας μας, που έχει την ατυχία να συνορεύει με χώρες όπως η Τουρκία, είναι μια… χαλαρή και ανέφελη θέση ευθύνης. Αυτό αναφέρεται επειδή ο κ. Χαρδαλιάς πρόσφατα αντιμετώπισε σημαντικότατο πρόβλημα υγείας και το νέο του πόστο αποκλείεται να μη δοκιμάσει τις αντοχές του.

Και, έχοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, δημιουργείται κι ένα επιπλέον ερώτημα: Γιατί έγινε πρόταση στον συριζαίο κ. Αποστολάκη να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και όχι στον κ. Στεφανή, τον οποίο ο πρωθυπουργός σκόπευε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης;

Κάποια στιγμή πρέπει να δοθούν πειστικές απαντήσεις σε αυτές τις απορίες. Η εξουσία πηγάζει από τον λαό και αναφέρεται στον λαό. Δεν είναι ιδιοκτησία του κ. Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα