Τα fake news του ευρωλιγούρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που καταράστηκε ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τους ανεμβολίαστους, με το χυδαίο και ανάρμοστο για δημόσιο πρόσωπο «να μη σώσουν», προσπάθησε χθες να δικαιολογηθεί για την αθλιότητά του σε ραδιοφωνικό σταθμό, διαπράττοντας μία ακόμη μεγαλύτερη. Ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσίασε τους Ελληνες σαν ανατολίτες, υπερβολικά συναισθηματικούς και… καθυστερημένους!

Αντέγραψε με πρωτόγονο τρόπο τα επιχειρήματα των ευρωλιγούρηδων, που καμώνονται τους Ευρωπαίους μειώνοντας τους Ελληνες. Οταν ρωτήθηκε γιατί η Πορτογαλία έχει μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων συγκριτικά με την Ελλάδα, είπε:

«Γιατί έχει έναν λαό που είναι κοντά πιο πολύ στη Δύση. Αν δείτε τον χάρτη στην Ευρώπη, όσο πιο δυτική είναι μια χώρα τόσο υψηλότερα τα ποσοστά εμβολιασμού της και όσο πιο στην ανατολική Ευρώπη γίνεται μια χώρα τόσο πέφτουν. Εμείς είμαστε ακριβώς στη μέση όπως σε όλα μας. Όσο μια χώρα απομακρύνεται, όπως θα έλεγε ο Κοραής και οι άλλοι, από τα φωτισμένα έθνη της Δύσεως, πέφτει το ποσοστό εμβολιασμού. Η διαφορά Δύσης – Ανατολής είναι ότι η Δύση είναι με την επιστήμη, με τον ορθολογισμό και με τη λογική, η Ανατολή είναι περισσότερο με το συναίσθημα».

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο άνθρωπος. Επικαλείται ψευδή δεδομένα! Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στις στατιστικές (https://ourworldindata.org/covid-vaccinations) θα διαπιστώσει τα εξής: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων από την Πορτογαλία που επικαλείται ο κ. Γεωργιάδης! Η Σαουδική Αραβία προηγείται των ΗΠΑ στους εμβολιασμούς! Η Σιγκαπούρη, η Καμπότζη, η Νότιος Κορέα και η Ουρουγουάη έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμένων από τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία. Η Τουρκία έχει περισσότερους εμβολιασμένους (σε ποσοστό και σε απόλυτους αριθμούς) από την Ελλάδα. Όλες, λοιπόν, οι χώρες που προηγούνται σε εμβολιασμούς είναι «δυτικές» και οι Ελληνες είναι… ανατολίτες;

Ο κ. Μητσοτάκης, όσο και αν εξαρτάται από τις άθλιες υπηρεσίες που του προσφέρει ο ανεξέλεγκτος πλέον κ. Γεωργιάδης, είναι σίγουρος ότι τα fake news που εκστομίζει ο αξιοθρήνητος υπουργός του τον εξυπηρετούν;

Κι αν δεν μπορεί ο πρωθυπουργός, δεν υπάρχει κάποιος, τέλος πάντων, να μαζέψει αυτόν τον ευρωλιγούρη;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα