Η φυλακή του χιτζάμπ

«Η ομορφιά βρίσκεται στη διαφορετικότητα όπως και η ελευθερία στο χιτζάμπ». Αυτό δεν είναι σύνθημα σε πόστερ που διαβάζουν οι διαβάτες σε λεωφόρο της Τεχεράνης, στα σοκάκια της Καμπούλ ή στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά σύνθημα αφίσας του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πλαίσιο της εκστρατείας για την προώθηση της… διαφορετικότητας και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Αυτήν την καμπάνια τη συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή και οι υπερφορολογούμενοι Ελληνες, που βλέπουν τις γειτονιές στις πόλεις τους να εξισλαμίζονται με ταχύτατους ρυθμούς. Η αφίσα, ευτυχώς, αποσύρθηκε έπειτα από τις αντιδράσεις που προέβαλε η γαλλική κυβέρνηση – κι είναι αποκαρδιωτικό και συνάμα εξοργιστικό το γεγονός πως δεν ξεσηκώθηκαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις με αυτήν την πρόκληση.

Αν η πολιτική και «πνευματική» κυρίαρχη τάξη της Ευρώπης είχε στοιχειώδη σοβαρότητα, και ενδιαφερόταν πραγματικά για τους Ευρωπαίους πολίτες και τον πολιτισμό της Γηραιάς Ηπείρου, δεν υπήρχε περίπτωση να εγκριθεί μία τέτοιου είδους αφίσα ούτε ως κακόγουστο ανέκδοτο.

Το χιτζάμπ δεν συμβολίζει την ελευθερία, αλλά την άγρια καταπίεση, τη μετατροπή της γυναίκας σε αντικείμενο, σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας, που θεωρείται ελαφρώς ανώτερη από ζώο, σε αναλώσιμο έμβιο ον που ακρωτηριάζεται με την κλειτοριδεκτομή, για να μη νιώσει ποτέ «ένοχη» ηδονή, και ξυλοφορτώνεται αν τολμήσει να κυκλοφορήσει μόνη της ή ακόμα και εκτελείται εν μέση οδώ, σε περίπτωση που επιδείξει «ανήθικη» συμπεριφορά – όπου ανηθικότητα συχνά θεωρείται ακόμα και η επιλογή συζύγου δίχως την άδεια των αρρένων δεσποτών και «ιδιοκτητών» της γυναίκας, που διαφεντεύουν την παραδοσιακή οικογένεια στις ισλαμιστικές χώρες.

Αυτή η εξωφρενική πρόκληση δεν οφείλεται σε έλλειψη ενημέρωσης των υψηλά ιστάμενων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και των προσώπων που παίζουν κεντρικό ρόλο στους μηχανισμούς της Ε.Ε. Είναι άριστα ενημερωμένοι άπαντες οι γραφειοκράτες και οι υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί. Όμως, το χρήμα και η επιρροή του Iσλάμ φαντάζουν πολύ πιο πειστικά από την κοινή λογική και την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού πολιτισμού και των δυτικών αξιών.

Η αντίσταση στην ανελευθερία είναι μονόδρομος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα