Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη

Η Δικαιοσύνη αποφάσισε να κινηθεί για τις αποκαλύψεις του καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ο οποίος σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen αποκάλυψε ότι στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας δημιουργήθηκαν «εκ των ενόντων» κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες δεν ήταν πραγματικές κλίνες και είχαν «επιεικώς μέτρια αποτελέσματα». Επίσης, ο κ. Βασιλακόπουλος στην ίδια εκπομπή είχε πει: «Δημιουργήθηκε ένα τμήμα, δεν είχε και τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας στο τμήμα, θα απογοητευτείτε. Δεν μπορώ να πω περισσότερα…»

Η εφημερίδα μας ήταν το μόνο ΜΜΕ που ασχολήθηκε με τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου και προχώρησε σε περαιτέρω έρευνα, δημοσιεύοντας χθες συγκλονιστικά στοιχεία για το θέμα. Επιπλέον, στο κύριο άρθρο της η «κυριακάτικη δημοκρατία» ζητούσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας: «Είναι επιτακτική η ανάγκη να ασχοληθεί σοβαρά η Δικαιοσύνη με το θέμα και να ζητήσει καταθέσεις και πληροφορίες από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Οι ζωές των πολιτών είναι ιερές και η υπεράσπισή τους δεν μπορεί να εμποδίζεται από επικλήσεις νομοθετημάτων για το… ακαταδίωκτο όσων ασχολήθηκαν με την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Έπειτα από όλα αυτά το ζήτημα είναι να γίνει κάτι ουσιαστικό από την πλευρά της Δικαιοσύνης προς την κατεύθυνση της διερεύνησης του ζητήματος του στησίματος πρόχειρων ΜΕΘ και της απώλειας ανθρώπινων ζωών λόγω της προπέτειας και της προχειρότητας των καθ’ ύλην αρμοδίων και των πολιτικών προϊσταμένων τους. Μέχρι σήμερα, πάντως, των παρεμβάσεων της Δικαιοσύνης δεν έπονται αξιόλογες εξελίξεις. Για την ακρίβεια, δεν έχουν γίνει γνωστές οι όποιες εξελίξεις για μείζονες υποθέσεις, όπως είναι τα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ, το μπάχαλο στην καταγραφή των κρουσμάτων στην Κοζάνη κ.ά.

Αυτό όμως με τις αποκαλύψεις Βασιλακόπουλου δεν γίνεται να κουκουλωθεί ή να αποσιωπηθούν τα στοιχεία που θα γίνουν γνωστά στις Αρχές. Αφενός, ο κ. Βασιλακόπουλος είναι ένας από τους προμαχώνες του συστήματος και δεν μπορούν να αποκαλέσουν και αυτόν «ψεκασμένο» και, αφετέρου, όπως λέει και η παροιμία, «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα»…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα