Yπάρχει έλλειμμα δεοντολογίας στα ΜΜΕ

Το αμερικανικό διεθνές ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Voice of America αναφέρθηκε εκτενώς στη μήνυση του Ταγίπ Ερντογάν κατά της εφημερίδας μας, ενώ στην πατρίδα μας η είδηση στα συστημικά ΜΜΕ μνημονεύεται ελάχιστα και ως κάτι όχι άξιο προσοχής. Ορισμένα ΜΜΕ, μάλιστα, «λησμόνησαν» να κάνουν έστω και μία αναφορά!

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του Voice of America αναρτήθηκε άρθρο όπου αναφέρονταν τα εξής: «Μια ελληνική εφημερίδα αντιμετωπίζει ποινική δίωξη στην Τουρκία από τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος φέρεται ότι προσβλήθηκε από αυτό που θεώρησε χυδαίο τίτλο. Η ελληνική εφημερίδα παρουσιάζει αυτή την ενέργεια ως μια άνευ προηγουμένου προσβολή της ελευθερίας του λόγου. Αλλά βρίσκει ελάχιστη υποστήριξη από την κυβέρνηση στην Αθήνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ενεργεί για να φιμώσει δημοσιογράφους και την κριτική εναντίον του. Ωστόσο, οι συντάκτες της καθημερινής εφημερίδας “δημοκρατία” λένε ότι είναι η πρώτη ελληνική ομάδα ΜΜΕ στη Δύση που στοχοποιείται από τον Τούρκο ηγέτη εκτός της χώρας του.

Αποκαλούν επίσης τη δίωξη που αντιμετωπίζουν μια παρωδία που δεν έχουν σκοπό να τιμήσουν».

Στο άρθρο του Voice of America φιλοξενούνταν και οι απόψεις του διευθυντή της «δημοκρατίας» Δημήτρη Ριζούλη, ο οποίος σχολίασε ότι «οι Αρχές εδώ δεν έπρεπε ποτέ να παραλάβουν την αγωγή, αλλά να τη στείλουν πίσω στο γραφείο του Ερντογάν. Πρόκειται για παρωδία».

Το ζήτημα, ωστόσο, δεν αφορά μόνο τις κρατικές Αρχές και τη στάση που κρατούν απέναντι στις απαράδεκτες πρακτικές και την άθλια ρητορική του Τούρκου δυνάστη, που επιδιώκει την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και θεωρεί ότι η «δημοκρατία» στέκεται εμπόδιο στις επιδιώξεις του. Υπάρχει κι ένα τεράστιο θέμα της λειτουργίας του Τύπου στην Ελλάδα. Πώς μπορούν ΜΜΕ και δημοσιογράφοι που σέβονται το κοινό και τον εαυτό τους να μη δίνουν έμφαση σε τέτοιου είδους ειδήσεις; Και πώς κρίνουν το γεγονός ότι ο ίδιος ο αντίπαλος της χώρας μας, ο Ερντογάν, θεωρεί ότι μόνο η «δημοκρατία» στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά του;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα