Εκδίκηση στους «απείθαρχους»

Μια σειρά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφήνουν πίσω τους την πανδημία και καταργούν μάσκες, απαγορεύσεις και περιορισμούς. Στην Ελλάδα η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να κάνει κάτι τέτοιο, δηλώνοντας ότι δεν της το επιτρέπουν οι συνθήκες – κι αυτές τις συνθήκες τις διαμόρφωσε η ίδια με τις ανεκδιήγητες επιλογές προσώπων και μέτρων, που υποτίθεται ότι θα έβαζαν φρένο στην εξάπλωση του Covid-19.

Η παταγώδης αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής φαίνεται κυρίως με τις δεκάδες απώλειες ζωών, σε καθημερινή βάση, στη μάχη με τον κορονοϊό. Εχθές ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι οι νεκροί από Covid-19 έχουν φτάσει τους 25.001.

Το ναυάγιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας φαίνεται και από τους περιορισμούς των ελευθεριών των πολιτών, αλλά και από την οικτρή εικόνα της οικονομίας, με το χρέος να σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ, αντί να αλλάξουν ρότα, έστω και στο «και πέντε», νομίζουν ότι θα «ρεφάρουν» τη χασούρα εκδικούμενοι τους ηλικιωμένους ανεμβολίαστους. Εχθές ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, σε τηλεοπτική εμφάνισή του, δήλωσε ότι έχει ήδη εκδοθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιβολή του προστίμου, η βεβαίωσή του θα γίνει τις επόμενες ημέρες και περίπου 300.000 πολίτες άνω των 60 ετών θα επιβαρυνθούν με το πρόστιμο για τον μη εμβολιασμό τους.

Ο πλούσιος πρωθυπουργός, την ώρα που υποχωρεί η πανδημία και άλλες κυβερνήσεις αποκαθιστούν τις ελευθερίες των πολιτών τους, τις οποίες περιόρισαν, εκδικείται τους «απείθαρχους» στις διαταγές του και επιβαρύνει τους φτωχούς με πρόστιμο 100 ευρώ ανά μήνα. Σε εκείνον τα 100 ευρώ μπορεί να είναι ασήμαντο ποσό και να μην αρκεί ούτε για τα ωριαία έξοδά του, αλλά είναι πολύ μεγάλο για τους πολίτες που δέχονται την επίθεση της ακρίβειας, της ύφεσης και της κατάρρευσης της ελληνικής αγοράς.

Η εκδίκηση των πολιτών που διαφωνούν με τις απόψεις του εξουσιαστή είναι κάκιστος τρόπος άσκησης πολιτικής και πάντοτε πλήττει περισσότερο εκείνον που επιδιώκει να τιμωρεί τον λαό του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα