Η φοροκαταιγίδα συνεχίζεται ακόμα

Tο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, σε εκτιμήσεις του σχετικές με τον Προϋπολογισμό του 2023, έβγαλε… είδηση – κι αυτή είναι δυσάρεστη. Το 2023 θα πληρώσουμε σε φόρους 1,528 δισ. περισσότερα σε σχέση με το 2022, ενώ το 2022 πληρώνουμε 5,504 δισ. περισσότερα σε σχέση με το 2021! Με λίγα λόγια, κάθε πέρσι και καλύτερα!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίθεται ότι έχει φιλελεύθερη «ιδεολογία» (αν μπορεί να έχει ιδεολογία ένας μηχανισμός που ανέχεται βουλευτές-μπίζνεσμεν σαν τον κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, που επενδύει… αέρα).

Ο φιλελευθερισμός δεν συμβαδίζει με την εκχώρηση σχεδόν του συνόλου του εισοδήματος των πολιτών στο κράτος μέσω της υπερφορολόγησης. Κι όμως, ο «φιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης δανείζεται σαν να μην υπάρχει αύριο, υπερφορολογεί και ασκεί επιδοματική αντί αναπτυξιακή πολιτική. Ολα τα προαναφερθέντα, που συνθέτουν την τριετία Μητσοτάκη, φανερώνουν ότι ο πρωθυπουργός ακολουθεί την πεπατημένη ενός ιδιότυπου σοσιαλισμού με λεκτικό φιλελεύθερο επίχρισμα.

Η πραγματικά αναπτυξιακή οικονομία δεν μπορεί να ανθήσει στο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενας από τους θεμελιώδεις κανόνες ο οποίος παραβιάζεται συστηματικά από το παρακμιακό σύστημα εξουσίας της χώρας μας είναι αυτός της διαφάνειας. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην Ελλάδα, όπου απαλλάσσονται από κατηγορίες που τους βαραίνουν (κυρίως μέσω παραγραφών των αδικημάτων τους) αρχιερείς της διαπλοκής και συστηματικοί «λαδωτές» πολιτικών, όπως ο κ. Χριστοφοράκος της Siemens και οι συγκατηγορούμενοί του.

Ούτε διαφάνεια ούτε λογοδοσία υπάρχει στην Ελλάδα, όπου τεράστια οικονομικοπολιτικά σκάνδαλα, όπως αυτό της Novartis, μετονομάζονται σε «σκευωρίες» από την κυβερνητική προπαγάνδα και την ίδια στιγμή χαρακτηρίζονται… εγκληματίες εκείνοι που κάνουν αποκαλύψεις και καταγγέλλουν τα ανομήματα σε βάρος της πατρίδας και του λαού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε στις εκλογές του 2019 υποσχόμενος στους πολίτες μείωση των φόρων. Οσο κι αν το κυβερνητικό επιτελείο μαγειρεύει τους αριθμούς, τα αθροίσματα είναι αποκαλυπτικά: κάθε χρόνο οι φόροι αυξάνονται. Μπορεί η κυβέρνηση να ισχυριστεί ότι οφείλεται σε «ανάπτυξη» και σε «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», αλλά τα σοφίσματα χάνουν την ισχύ τους όταν έρχεται η ώρα της πληρωμής των διάφορων… λογαριασμών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα