Υπερχρέωση και ξενοκρατία

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, το οποίο δημοσιεύει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», αποδεικνύει ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται με την οικονομική θηλιά στον λαιμό έως το έτος 2070!

Μέχρι εκείνη τη μακρινή χρονιά, άλλες στιγμές αυτή η θηλιά θα σφίγγει περισσότερο κι άλλες φορές θα χαλαρώνει λίγο, όσο χρειάζεται για να αναπνέουν τα «υποζύγια» των δανειστών και να μην εκπνεύσουν πριν αφαιρεθεί από το σώμα τους ακόμα και η τελευταία σταγόνα αίματος.

Η χώρα θα αδειάζει και από πόρους αλλά και από ανθρώπινο δυναμικό, μια και η οικονομική στενότητα θα υποχρεώσει εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες των επόμενων γενεών να μεταναστεύσουν – κάτι που γίνεται ακόμα και σήμερα, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Η Ελλάδα διαρκώς χάνει το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο του έθνους: το ανθρώπινο δυναμικό της. Τη θέση του έρχονται να αναπληρώσουν τα αλλογενή και αλλόθρησκα στίφη που στέλνει κάθε τόσο στις ακτές μας η Τουρκία.

Και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που προκύπτουν από το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας είναι κάθε άλλο παρά αισιόδοξα. Δεν θα μπορούσε να είναι, άλλωστε, αισιόδοξη η προοπτική μιας χώρας η οποία θα είναι καταχρεωμένη για τα επόμενα 48 χρόνια και έχει βρεθεί ήδη στο… καναβάτσο από το 2010, όταν ανέλαβε πρωθυπουργικά καθήκοντα ο μοιραίος για την πατρίδα Γιώργος Παπανδρέου.

Το υπέρογκο χρέος το οποίο έχουμε υποχρεωθεί να πληρώσουμε, καθώς και οι τόκοι καθιστούν αδύνατη τη χάραξη ανεξάρτητης πορείας για την Ελλάδα. Πόσο ανεξάρτητος μπορεί να είναι κάποιος ο οποίος χρωστά και ανά πάσα στιγμή οι δανειστές του μπορούν να κατεβάσουν τον διακόπτη που κρατά την οικονομία του στη ζωή;

Το να εξαρτάσαι οικονομικά εξυπηρετεί μόνο εκείνους που σε έχουν δανείσει και τους εγχώριους τοποτηρητές των συμφερόντων τους, εκείνους τους θλιβερούς πολιτικούς, οικονομικούς, μιντιακούς και λοιπούς υπαλλήλους που φροντίζουν να διατηρείται το καθεστώς της ξενοκρατίας το οποίο τους ταΐζει καλά.

Ας μη λησμονούμε ότι όλα αυτά τα βιώνουμε και θα συνεχίσουμε να τα βιώνουμε λόγω των Μνημονίων τα οποία σύναψαν οι κυβερνήσεις από το 2010 και έπειτα, αλλά και εξαιτίας ενός κλεπτοκρατικού καθεστώτος, που λεηλατεί τη χώρα επί δεκαετίες και μένει ατιμώρητο.

Η Βουλή νομοθετεί υπέρ της κλεπτοκρατίας διάφορα «παραθυράκια» στους νόμους -παραγραφές, μειώσεις ποινών κ.ά.- και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τα υπέρ των φαύλων νομοθετήματα.

Θετική προοπτική για την Ελλάδα σαφώς και μπορεί να υπάρξει. Είναι τέτοιο το δυναμικό και οι δυνατότητες του έθνους μας, ώστε μια εκτεταμένη και σε βάθος μεταρρυθμιστική προσπάθεια από υγιείς πολιτικές δυνάμεις μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία μας.

Όμως, πριν απ’ όλα και πάνω απ’ όλα, πρέπει να εξυγιανθεί ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Ουδέν θετικό μπορεί να γίνει σε μια χώρα όπου δεν βασιλεύει η Δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα