Εφιαλτική επανανόσηση στη Νότια Κορέα

51 ασθενείς που θεραπεύτηκαν από τον SARS-Cov-2 βρέθηκαν εκ νέου θετικοί στον ιό όταν βγήκαν από την καραντίνα

Φόβους ότι ο κορονοϊός έχει την ικανότητα να κρύβεται μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό και να επανενεργοποιείται ύστερα από ένα διάστημα αναζωπυρώνει η είδηση ότι 51 ασθενείς από τη Νότια Κορέα, που είχαν θεραπευτεί από τον Covid-19, βρέθηκαν εκ νέου θετικοί.

Οι ασθενείς από την πόλη Νταεγκού είχαν περάσει όλοι τους το απαραίτητο διάστημα σε καραντίνα κατά την ανάρρωσή τους από τον ιό, όμως διαγνώστηκαν και πάλι θετικοί στον ιό λίγες μέρες αφότου επέστρεψαν στις δραστηριότητές τους. Τα 51 αυτά περιστατικά εντοπίστηκαν στο πλαίσιο μελέτης που διεξήχθη στην Νταεγκού, η οποία αποτέλεσε και το επίκεντρο της επιδημίας της Νότιας Κορέας, από το κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της χώρας.

Οι αρμόδιες Αρχές δεν πιστεύουν ότι οι εν λόγω ασθενείς επαναμολύνθηκαν, αλλά ότι ο ιός παρέμεινε στα κύτταρα του οργανισμού τους σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα και ενεργοποιήθηκε εκ νέου αργότερα.

Αμφισβήτηση

Από τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα για τη δράση του κορονοϊού, όμως, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, γι’ αυτό επιστήμονες από άλλες χώρες αποδίδουν το φαινόμενο σε πιθανόν «ψευδώς αρνητικά» τεστ που τους είχαν γίνει σε πρώτο χρόνο.

Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, οι ασθενείς με Covid-19 πρέπει να βρεθούν αρνητικοί σε δύο τεστ πριν τους δοθεί το πράσινο φως για να βγουν από την καραντίνα. Στις περιπτώσεις που τυχαίνει να βρεθούν θετικοί ξανά ύστερα από καιρό, το πιθανότερο είναι ότι το αποτέλεσμα κάποιου από τα προηγούμενα τεστ ήταν λανθασμένο. Τα τεστ που χρησιμοποιούνται, άλλωστε, δίνουν λανθασμένα αποτελέσματα σχεδόν μία στις πέντε φορές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα