Την ευχαρίστησαν για την καταστροφή!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να πράξουν το καθήκον τους και να αποδειχθούν αντάξιοι της θέσης τους, προτίμησαν να κάνουν τα «καλά παιδιά» στην απερχόμενη καγκελάριο της Γερμανίας και να την ευχαριστήσουν για τις… υπηρεσίες της στην Ελλάδα – δηλαδή, για τα φοβερά πλήγματα που κατάφερε εναντίον του λαού και του έθνους.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τόλμησαν να ψελλίσουν ούτε λέξη για το αναγκαστικό δάνειο που μας οφείλει η Γερμανία – κάτι που έχει κατ’ επανάληψιν πράξει στο παρελθόν ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Κ. Μητσοτάκης και η Κ. Σακελλαροπούλου δεν βρήκαν το θάρρος και το φιλότιμο να μιλήσουν ευθέως για τις ευθύνες της Γερμανίας, και προσωπικά της Ανγκελα Μέρκελ, για την εκδικητική πολιτική που ασκήθηκε σε βάρος της Ελλάδας. Δεν θέλησαν να ζητήσουν εξηγήσεις για όλα τα σκληρά και άδικα μέτρα που οι Γερμανοί επιδίωξαν και κατάφεραν να λάβουν οι κυβερνήσεις της χώρας μας σε βάρος του λαού μας. Αντί η κυρία Σακελλαροπούλου και ο κ. Μητσοτάκης να λειτουργήσουν εθνικά και πολιτικά, επέλεξαν να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τη βασική εκπρόσωπο των δημίων μας.

Οι γαλιφιές της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού προς την κυρία Μέρκελ ήταν -πέρα από αηδιαστικές- εντελώς αβάσιμες. Για παράδειγμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το 2015 η κυρία Μέρκελ «απέναντι σε κορυφαίους υπουργούς της αρνήθηκε τον εξοστρακισμό της Ελλάδας από την Ευρώπη». Ισως ο πρωθυπουργός να αγνοεί ότι δεν υπάρχει πρόνοια στην Ε.Ε. για… εξοστρακισμό χώρας από την Ε.Ε. ή την… Ευρώπη (από την ίδια την ήπειρο, δηλαδή). Ισως ο κ. Μητσοτάκης να συγχέει το νόμισμα, το ευρώ, με τη συμμετοχή μιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό δεν ισχύει. Η Βουλγαρία, η Κροατία, η Δανία, η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Πολωνία και η Σουηδία δεν είναι στο ευρώ, αλλά συμμετέχουν στην Ε.Ε.

Συνοψίζοντας, είναι κρίμα η ηγεσία της Ελλάδας σε τόσο κρίσιμες στιγμές να αποδεικνύεται τόσο κατώτερη των περιστάσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα