Είναι τιμή μας η μήνυση Ερντογάν

Ο τύραννος της Τουρκίας μήνυσε τη «δημοκρατία», επειδή η εφημερίδα μας έχει το εθνικό και ηθικό ανάστημα για να του απευθυνθεί στη γλώσσα που του πρέπει. Η μήνυση που υπέβαλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον μας, για το ιστορικό πλέον πρωτοσέλιδο με τίτλο «Siktir Git Mr Erdogan» (δηλαδή, «Αντε γ@μήσου, κ. Ερντογάν»), της 18ης Σεπτεμβρίου 2020, κοινοποιήθηκε χθες διά της επίσημης οδού στα γραφεία της εφημερίδας.

Το σκεπτικό της μήνυσης δεν θυμίζει συνηθισμένο κείμενο κάποιου που θεωρεί ότι θίχτηκαν από δημοσίευμα η τιμή και η υπόληψή του. Περισσότερο παραπέμπει σε διακήρυξη επεκτατικών βλέψεων ενός μεγαλομανούς δικτάτορα, ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει το θυμικό του και θεωρεί αδιανόητο να αμφισβητούνται η ισχύς και η… αυθεντία του. Η αλήθεια, διατυπωμένη ωμά και απροσχημάτιστα, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να αντικρίσει ένας βάρβαρος απόλυτος μονάρχης, όπως ο επίδοξος… σουλτάνος.

Ωστόσο, παρά τον έκδηλο ανθελληνισμό του -ξεσαλωμένου πλέον- Ερντογάν, στη μήνυση που δεχθήκαμε υπάρχουν σημεία τα οποία, δίχως υπερβολή, περιποιούν τιμή στην εφημερίδα μας και στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτήν: Ο Ερντογάν παραδέχεται ότι η «δημοκρατία» τον «δυσκόλεψε» στα σχέδιά του στη Μεσόγειο και τη «θάλασσα των νησιών», όπως αποκαλεί το Αιγαίο.

Είναι δύσκολο να περιγράψει κάποιος το αίσθημα της υπερηφάνειας που νιώθει λειτουργός του Τύπου ο οποίος υπερασπίζεται την ελευθερία της πατρίδας του και το ιερό δικαίωμα των ανθρώπων στην απρόσκοπτη διατύπωση των σκέψεών τους, όταν πολιτικός όπως ο Ερντογάν παραδέχεται ότι τον δυσκόλεψε στην υλοποίηση των σχεδίων του. Είναι μοναδικό το προνόμιο της «δημοκρατίας» να αναγνωρίζεται από τον εχθρό ότι αποτελεί τον μόνο δημοσιογραφικό αντίπαλό του στη χώρα μας. Και σε αυτό έχει δίκιο ο Ερντογάν. Τον δυσκολεύουμε στα σχέδιά του στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο (που δολίως αποκαλεί «θάλασσα των νησιών»), επειδή είμαστε η φωνή της Ελλάδας σ’ ένα μιντιακό τοπίο που επιλέγει να σιωπά, να σκύβει, να συμβιβάζεται.

Φυσικά και δεν θα φοβηθούμε τις μηνύσεις του Ερντογάν, γιατί υπηρετούμε το έθνος μας και έχουμε στο πλευρό μας τον Θεό και τον ελληνικό λαό.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα