Ο Ερντογάν τα θέλει όλα!

Το «καλό κλίμα» στις συζητήσεις με την Τουρκία υπάρχει στα μυαλά των ανθρώπων που ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την αναπαραγωγή της κυβερνητικής προπαγάνδας. Δεν υπάρχει καλό κλίμα, όταν πρόεδρος ξένης χώρας βάζει όλα τα εθνικά δικαιώματά σου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και διεκδικεί γη και ύδωρ από την πατρίδα σου.

Μέσω της εφημερίδας «Καθημερινή», ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε να διαπραγματευτούμε τα πάντα! Η ακριβής διατύπωση που χρησιμοποίησε στη γραπτή συνέντευξη που παραχώρησε (άρα, δεν του… ξέφυγε κάτι εν τη ρύμη του λόγου) ήταν: «Υπάρχουν πολλά αλληλένδετα προβλήματα που πρέπει να λυθούν, εκτός από την υφαλοκρηπίδα. Πρέπει να τα εξετάσουμε ως ένα σύνολο. Δεν είναι σωστή η επιλεκτική προσέγγιση. Να μιλάμε για ορισμένα θέματα και να μη μιλάμε για κάποια άλλα. Γιατί είναι όλα αλληλένδετα. Οταν προσφεύγουμε στη διεθνή Δικαιοσύνη, δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα πρόβλημα πίσω».

Επιπλέον, η προκλητικότητα του Τούρκου δυνάστη έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε αξιώνει συνεκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων της Κύπρου με τα… Κατεχόμενα! Δηλαδή, να αντιμετωπιστούν τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως λάφυρα από την εισβολή του «Αττίλα»! Συγκεκριμένα, η διατύπωση του Ερντογάν ήταν η ακόλουθη:

«Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είχε προτείνει κοινή επεξεργασία αποθεμάτων και κατανομή των εσόδων, έως ότου επιτευχθεί συνολική λύση στο νησί. Εμείς υποστηρίζουμε αυτήν την πρόταση».

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι δεν υπάρχει έδαφος συζήτησης με το γειτονικό κράτος, που οικοδομήθηκε με γενοκτονίες και σφαγές πάνω σε κλεμμένα εδάφη και λεηλατημένα μνημεία πολιτισμού, όπως η Αγία Σοφία.

Ο ελληνικός λαός δεν τρέφει φρούδες ελπίδες με την Τουρκία και τον εκάστοτε πρόεδρο, σουλτάνο ή δικτάτορά της. Οποιος κι αν είναι στην εξουσία, επιδιώκει να επεκτείνει τα σύνορα και να εξυπηρετήσει συμφέροντα της Τουρκίας σε βάρος μας. Τόσοι αιώνες εμπειρίας με τους Τούρκους, θα έπρεπε να έχουν πείσει και τους πιο δύσπιστους και τους πιο αφελείς. Καλό είναι η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει με γνώμονα την πραγματικότητα τα εθνικά θέματά μας, και όχι με κάποιους ευσεβείς ή δυσσεβείς πόθους του Κυριάκου Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα