Οριζόντια μέτρα ως ομολογία αποτυχίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τις αθλητικές δραστηριότητες σαν τον κορονοϊό. Η αδυναμία του να βάλει τάξη (κυρίως στο ποδόσφαιρο) τον οδηγεί να επιβάλει την πραγματοποίηση αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, ακόμα και στις ομάδες που δεν έχουν κρούσματα βίας! Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι κάθε γεγονός, κάθε αιματηρό περιστατικό, κάθε νοσηρή νοοτροπία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη λογική των λοκντάουν.

Με ποιο, όμως, σκεπτικό αποφασίζεται να δίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών οι σύλλογοι που λειτουργούν νόμιμα, με σεβασμό στο αθλητικό ιδεώδες και στις εξέδρες τους δεν υπάρχουν χούλιγκαν αλλά οικογένειες και νομοταγείς πολίτες;

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μείνει στην ιστορία ως ένας μηχανισμός εξουσίας που κατέστησε… θεσμό τα οριζόντια μέτρα, τους περιορισμούς και την τιμωρία δικαίων και αδίκων. Επειδή δεν υπάρχουν η κατάρτιση, η ικανότητα αλλά και η θέληση να αποφασίσει και να εφαρμόσει το σωστό εκεί που πρέπει, διώχνει τους πραγματικούς φιλάθλους από τα γήπεδα, επιβάλλει πρωτοφανείς περιορισμούς παντού και ελπίζει με το… πάγωμα της ζωής να λυθούν και τα προβλήματα.

Μόνο σκοτεινούς συνειρμούς προκαλεί το γεγονός ότι αποφασίστηκε να τιμωρηθούν όλες οι ομάδες και να μην επικεντρωθεί η αυστηρότητα των μέτρων που αποφασίστηκαν σε εκείνους τους συλλόγους που είναι επιρρεπείς στην εκδήλωση βίαιων συμπεριφορών από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών τους. Μήπως έτσι βολεύονται ιδιαιτέρως κάποιοι που και έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και είναι πεπεισμένοι ότι είναι περίπου… χαμένη η χρονιά; Η «δημοκρατία» έγραψε χθες για το θέμα:

«Το ερώτημα επιστρέφει: “Γιατί όλες;” Ενεπλάκησαν οπαδοί άλλων ομάδων, πέραν των χούλιγκαν του Ολυμπιακού, στα κατ’ εξακολούθηση επεισόδια του τελευταίου 10ημέρου; Εξέδωσαν άλλες ομάδες, πέραν της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, ανακοινώσεις ντροπής; Η απάντηση είναι εύκολη: Ο Μητσοτάκης θα τιμωρήσει όλες τις ομάδες και θα κλείσει τα γήπεδα επειδή δεν θέλει ή δεν μπορεί να τα βάλει με τον Μαρινάκη, ο οποίος δεν είναι μόνο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, αλλά επίσης ισχυρός μιντιάρχης, εφοπλιστής αλλά και οικογενειακός φίλος των Μητσοτάκηδων και των Μπακογιάννηδων».

Αυτή είναι η δυσάρεστη αλήθεια για τον «πόλεμο» που τάχα κήρυξε η κυβέρνηση εναντίον του χουλιγκανισμού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα