Λεφτά υπάρχουν για τον Ζελένσκι!

Επειδή το θέλουν οι Αμερικανοί, η Ελλάδα πληρώνει τα σπασμένα τους στην Ουκρανία. Αυτή ήταν εν συνόψει η ατζέντα της χθεσινής συζήτησης των ηγετών -μεταξύ αυτών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης- στο Παρίσι, όπου διεξήχθη διάσκεψη για την Ουκρανία.

Εδώ και δύο χρόνια η Ελλάδα πληρώνει αδρά την αμερικανική εκστρατεία στην Ουκρανία και με ζεστό χρήμα και με αμυντικά συστήματα, που ξηλώνονται από τα νησιά, και καταβάλλει βαρύ διπλωματικό κόστος, αφού πρωτοπορούμε στις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και στην αντιρωσική ρητορική. Ολα στα πόδια των ΗΠΑ, που πήραν βάσεις και διευκολύνσεις από την Ελλάδα για να μας… επιτρέψουν να τους χρυσώσουμε για τα F-35, την ίδια στιγμή που θα πωλούν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, F-16 στην Τουρκία.

Για τους αγρότες δεν υπάρχουν λεφτά. Οι κυβερνητικοί δεν έχουν σταματήσει λεπτό να ισχυρίζονται ότι «ξύσαμε τον πάτο του βαρελιού». Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, την Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό δεν υπάρχουν λεφτά. Βρίσκονται, όμως, εύκολα όταν πρόκειται να δοθούν σε απατεώνες στρατηγούς του Ζελένσκι, που θησαυρίζουν από το αιματοκύλισμα του λαού τους πουλώντας δεξιά αριστερά πολεμικό υλικό και βάζοντας, με διάφορους τρόπους, το χέρι στο βάζο με το μέλι.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οφείλει εξηγήσεις και στα κόμματα της αντιπολίτευσης και στον ελληνικό λαό για το ζήτημα της Ουκρανίας. Πρέπει να αναφερθεί με λεπτομέρειες για τη βοήθεια που αφειδώς δίνει για να αντεπεξέλθει αυτή η χώρα σ’ έναν πόλεμο που άπαντες θεωρούν χαμένο. Δεν είναι τυχαίο ότι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. προετοιμάζουν το έδαφος για τον επικοινωνιακό χειρισμό της επερχόμενης ήττας της Ουκρανίας.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να πει στους Ελληνες τι ακριβώς κέρδισε η Ελλάδα από αυτή την υπόθεση. Τι έλαβε η πατρίδα μας ως αντάλλαγμα για την τόσο γενναιόδωρη συνεισφορά της στην αμερικανική εκστρατεία εκτός από τα παραδοσιακά και απολύτως υποκριτικά χτυπήματα στην πλάτη και τις αερολογίες για «στρατηγική συμμαχική σχέση».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα