ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 03/12/2020

➥ iefimerida.gr, skai.gr, protothema.gr. Είναι μέσα ενημέρωσης που σίγουρα αξίζουν την προσοχή μας και πρέπει να συμπεριληφθούν σε ντοκιμαντέρ το οποίο θα αφορά τη λειτουργία των ΜΜΕ στη χρεοκοπημένη Ελλάδα.

➥ Δεν έγραψαν λέξη για τη συγκλονιστική αποκάλυψη της «δημοκρατίας» όσον αφορά τα «διπλά βιβλία» του ΕΟΔΥ για την καταγραφή κρουσμάτων κορονοϊού και την «παράλληλη» συμφωνία που υπέγραψε ο ΕΟΔΥ με ιδιώτη, με αντίτιμο 800.000 ευρώ.

➥ Οταν όμως παρουσίασαν τη δήλωση Τσίπρα για το θέμα, αναφέρθηκαν σε «δημοσίευμα εφημερίδας», δίχως, φυσικά, να αναφέρουν το όνομα της «δημοκρατίας».

➥ Ακόμα πιο… εξωτικό (που παραπέμπει στη μακρινή Λατινική Αμερική, στη μυστηριώδη Αφρική και τη γεμάτη εκπλήξεις Ασία) είναι ότι περιέλαβαν στις πρώτες ειδήσεις τους τη διάψευση Πέτσα για το θέμα, χωρίς να το μνημονεύουν επακριβώς και δίχως, φυσικά, να γίνεται μνεία στην εφημερίδα μας.

➥ Η συνταγή, λοιπόν, περιλαμβάνει τα εξής υλικά: α) Διάψευση, χωρίς να επισημαίνεται ακριβώς αυτό που διαψεύδεται! β) Λόγια κυβερνητικού εκπροσώπου που αντικρούουν κάτι, χωρίς να γνωστοποιείται η πηγή του!

➥ Απίθανα πράγματα σε μια απίθανη περίοδο, που κυβερνούν απίθανοι άνθρωποι, οι οποίοι στηρίζονται από απίθανα ΜΜΕ!

➥ Η ενημέρωση δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι. Οταν δημοσιοποιείται μια διάψευση, πρέπει να εξηγηθεί στο κοινό τι ακριβώς είναι αυτό που διαψεύδεται και ποια είναι η πηγή της είδησης.

➥ Οταν ένα ΜΜΕ παραθέτει αμάχητα στοιχεία (έγγραφα, συμβάσεις), οι όποιες διαψεύσεις δεν είναι δυνατόν να γίνονται πιστευτές όταν περιορίζονται σε γενικολογίες και χαρακτηρισμούς.

➥ Επιπλέον, κάτι που δείχνει τον βαθμό της κατάντιας της ενημέρωσης στην πατρίδα μας: να θεωρούνται από την πλειονότητα των ΜΜΕ εξ ορισμού… αξιόπιστα όσα λέει κυβερνητικός εκπρόσωπος και «συνωμοσιολογίες» όσα αποδεικνύει με ντοκουμέντα μια εφημερίδα!

➥ Ντροπή…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα