Στα 83 του «έφυγε» ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

Αγωνιστής στη ζωή, μαχητής στον θάνατο

Έφυγε χθες από τη ζωή, μόνος, στα 83 του χρόνια, ο δαιμόνιος επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, που πριν από μερικά χρόνια, την περίοδο της παντοδυναμίας του, στα πόδια του υποκλινόταν όλη η Αθήνα – αλλά και σταρ όπως ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Ουίλσον.

Λάτρευε το καλό φαγητό, τα σπάνια κρασιά, ενώ διέθετε μεγάλη συλλογή από ρολόγια και κεχριμπαρένια κομπολόγια! Τελευταία του λαμπερή και μεγαλειώδης εμφάνιση ήταν τον Σεπτέμβριο του 2018 στον γάμο του Αντώνη Ρέμου και της Υβόννης Μπόσνιακ, όπου τόσο το ιερό μυστήριο όσο και η υπερπαραγωγή γαμήλια δεξίωση τελέστηκαν στο μυθικό κτήμα του στη Βαρυμπόμπη.

Αγαπημένη και πιστή του φίλη μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν η Μαριάννα Λάτση, ενώ η φιλία του με τον κοσμηματοπώλη Κώστα Καίσαρη ήταν εκρηκτική, με πολλούς καβγάδες και επανασυνδέσεις. Στο ίδιο κτήμα τον Ιούνιο του 2015 ο Δημήτρης Κοντομηνάς, που «έφυγε» στο «Υγεία» έπειτα από μεγάλης διάρκειας νοσηλεία, είχε ζήσει μία από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής του, με τη βάπτιση των δίδυμων εγγονών του, του Δημήτρη και της Courtney Τζιαμπίρη, παιδιά της μοναχοκόρης του Μαρίας, που λάτρευε όσο κανέναν άλλο άνθρωπο στη Γη! Το άλμπουμ της ζωής του είχε πολλά κεφάλαια, με τις γυναίκες να παίζουν ίσως τον πιο μεγάλο ρόλο!

«Όλες οι γυναίκες της ζωής μου ήταν σημαντικές για την άνοδο και την εξέλιξή μου. Μου πρόσφεραν την παρουσία και τη συμπαράστασή τους» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Η ζωή δεν χαρίστηκε ποτέ στον φιλόδοξο νεαρό που δεν ήθελε να γίνει ασφαλιστής, αλλά έχτισε τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα, ξεκινώντας από ένα μικρό γραφείο στην 3η Σεπτεμβρίου, με την American Life, και στην πορεία της ζωής του έστησε δεκάδες επιχειρήσεις, ενώ μέχρι πριν καταπέσει διέθετε μια τεράστια περιουσία, η οποία έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά το μυθικό deal για την πώληση του Alpha στον τηλεοπτικό κολοσσό RTL.

Γιος εμπόρου με μαγαζί με χρώματα, μαζί με την αδερφή του Κίττυ μπορεί να μη διέθεταν οικονομική άνεση, αλλά εισέπραξαν αγάπη από τους γονείς τους και ήταν πολύ δεμένα αδέρφια. Σε δήλωσή της η αγαπημένη του αδερφή ανέφερε για τον θάνατό του: «Ξεκουράστηκε, παρακαλούσα όλον τον καιρό τον Θεό… Ελεγα, Θεέ μου, αν τον αγαπάς, πάρ’ τον, γιατί ταλαιπωρείται και δεν καταλαβαίνει και τίποτα…» Ως νεαρός τελειόφοιτος των Οικονομικών ξεκίνησε μια πορεία που τον οδήγησε στο χτίσιμο μιας οικονομικής αυτοκρατορίας, με τη δημιουργία της Interamerican, το 1969, σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά. Θα ακολουθήσουν business με την κινητή τηλεφωνία, τη δορυφορική τηλεόραση, ακόμα και με το ποδόσφαιρο. Οπως ανέφερε στους συνεργάτες του, δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από αυτά που είχε κάνει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα