«Εσβησε» στα 73 του ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Ενας από τους πιο αισθαντικούς τραγουδιστές των δεκαετιών ’70 και ’80 έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Αθόρυβα, όπως έζησε και πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή, έσβησε στον ύπνο του ένας από τους πιο αισθαντικούς τραγουδιστές και συνθέτες της δεκαετίας του ’70 και του ’80, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Σε ηλικία 73 ετών και δίνοντας τη δική του μάχη με τον καρκίνο, «έφυγε» χθες τα ξημερώματα, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο την οικογένειά του, αλλά και χιλιάδες θαυμαστές του που τον ακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια.

Την τραγική είδηση του θανάτου του μετέφερε στα social media η πάλαι ποτέ αγαπημένη του Μπέσσυ Αργυράκη, με την οποία πορεύτηκαν μαζί τόσο στη ζωή όσο και στο ελληνικό πεντάγραμμο, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αντίο, αγαπημένε μου. Εφυγες αθόρυβα στον ύπνο σου, όπως χαμηλών τόνων και διακριτικός ήσουν σε όλη σου τη ζωή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και κουράγιο…»

Σκληρός αγώνας

Η μάχη του με τον καρκίνο ήταν κοινή με τον αγαπημένο του φίλο Δάκη, ο οποίος για τρία ολόκληρα χρόνια έκανε σκληρό αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή. Τελικά, κι εκείνος δεν τα κατάφερε. Τότε, μάλιστα, η οικογένεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς (έπειτα από συμβουλές των θεραπόντων ιατρών του τραγουδιστή) προσπαθούσε να κρατήσει όλα εκείνα τα δημοσιεύματα για τη σκληρή μάχη του Δάκη μακριά από τον δικό τους άνθρωπο, προκειμένου να μην κλονιστεί ακόμα περισσότερο η υγεία του. Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς ζήτησε τόσο από τους γιατρούς όσο και από την οικογένειά του να γνωρίζει τα πάντα για την εξέλιξη της υγείας του. Και, φυσικά, σεβόμενοι την επιθυμία του, δεν του απέκρυψαν τίποτα.

Κόπωση

Ωστόσο, η επιδείνωση της υγείας του κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, ήταν και πιο εμφανής. Μεγάλη κόπωση, ανορεξία, ώσπου τις τελευταίες εβδομάδες δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι.

Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του δεν δέχτηκαν να εισαχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε δωμάτιο νοσοκομείου. Ετσι, έπειτα από κοινή απόφαση το ίδιο του το σπίτι είχε σχεδόν μετατραπεί σε κλινική, προκειμένου ο ίδιος να αισθάνεται ασφάλεια και οικειότητα στο σπίτι όπου έζησε όλα τα υπέροχα χρόνια του μαζί με την οικογένειά του.

Στη μεγάλη αυτή μάχη ο Ρόμπερτ δεν ήθελε «συμμάχους». Ελάχιστοι φίλοι είχαν την έγκρισή του για να τον δουν και να του σφίξουν το χέρι. Μία από αυτές ήταν και η άλλοτε αγαπημένη του και στενή του φίλη Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία τον επισκέφτηκε στα μέσα του καλοκαιριού μαζί με τον σύζυγό της προσπαθώντας να του δώσουν κουράγιο ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και ότι μαζί θα παλέψουν για να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκείνες οι στιγμές ήταν άκρως συγκινητικές. Η τραγουδίστρια έπεσε πάνω του, τον αγκάλιασε και με μεγάλη δυσκολία προσπάθησε να συγκρατήσει τα δάκρυά της, τα οποία έτρεχαν από τα μάτια της.

Δίπλα του πάντα είχε μια πολύ ισχυρή οικογένεια, που βρισκόταν σε κάθε του βήμα, να του δίνει δύναμη και κουράγιο πως η Παναγία θα τον βοηθήσει και όλα θα πάνε περίφημα. Τα τρία παιδιά του, Αλέξανδρος, Ιλένια και Μάρθα, καθώς και η πολυαγαπημένη του σύζυγος Αμαλία Δημητριάδη είχαν καταφέρει να του δώσουν όλα τα εχέγγυα ότι τα πάντα είναι με το μέρος του και το θαύμα στο τέλος θα συμβεί. Δυστυχώς, η μάχη ήταν άνιση και ο υπέροχος και χαμηλών τόνων καλλιτέχνης «έσβησε» αθόρυβα στον ύπνο του, κρατώντας έτσι μέχρι την τελευταία στιγμή τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από την προσωπική του ζωή!

Η καριέρα του και ο ύμνος της Ν.Δ.

Μέσα από την πολύχρονη καριέρα του ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς κατάφερε να δημιουργήσει τον δικό του μύθο στο ελληνικό τραγούδι, γράφοντας και τραγουδώντας τραγούδια που παρέπεμπαν σε άλλες εποχές, αθώες, γεμάτες όμορφες στιγμές. Από το 1970 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της θρυλικής μπάντας Poll, ενώ το 1977 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον με τον Πασχάλη, την Μπέσσυ Αργυράκη και τη Μαριάννα Τόλη με το τραγούδι «Μάθημα σολφέζ» όπου κατέκτησαν την πέμπτη θέση. Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από το άλμπουμ «Εσύ κι εγώ». Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά «Η λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους για πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης με τίτλο «Μες στην προσευχή μου». Το άλμπουμ «Η λάμψη» κυκλοφόρησε το 1992, ενώ ο Ουίλιαμς είχε γράψει και το τραγούδι ύμνο της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκινητικά μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο

Ανακοίνωση για τον χαμό του Ρόμπερτ Ουίλιαμς εξέδωσε η Ν.Δ.: «Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Τον καλλιτέχνη που σημάδεψε τα νεανικά χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς και συνέθεσε τον ύμνο της παράταξής μας, συνοδεύοντας με τις νότες του τους κοινούς μας αγώνες. Θα είναι πάντα μαζί μας μέσα από τις μελωδίες του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

• Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter: «Αντίο στον Ρόμπερτ που με τους Poll συνόδεψε τα εφηβικά όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Στον ευαίσθητο συνθέτη που δεν έπαψε ποτέ να τραγουδά για τους νέους. Αλλά και για τη Ν.Δ. που αγαπούσε και συνέθεσε τον ύμνο της. Παντοτινά νέες θα μείνουν οι νότες που μας αφήνει για συντροφιά».

• Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με συγκίνηση αποχαιρετώ τον φίλο μου Ρόμπερτ. Τον ταλαντούχο, αξιοπρεπή και συνεπή στις ιδέες του μουσικό, τον συμμαχητή στα δύσκολα για την παράταξή μας χρόνια του ’80. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

• Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς εκφράζει και η Ντόρα Μπακογιάννη, αποχαιρετώντας «τον καλλιτέχνη της νιότης μας», όπως έγραψε η ίδια σε ανάρτησή της στα social media. «Αποχαιρετούμε με μεγάλη θλίψη τον δικό μας Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Τον καλλιτέχνη της νιότης μας, τον δημιουργό του οποίου τα τραγούδια τραγουδούσαμε, τα δύσκολα χρόνια για την παράταξή μας, απ’ άκρη σ’ άκρη της πατρίδας μας και μας ξεσηκώνουν ακόμη και σήμερα. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα