«Εφυγε» σε ηλικία 85 ετών ο σπουδαίος Ηλίας Λογοθέτης

Ο ηθοποιός άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο θέατρο και τον κινηματογράφο, κυρίως μέσα από κωμικούς ρόλους, τον εξύμνησε ο Πίντερ για την ερμηνεία του στη «Νεκρή ζώνη»

Τα χαρακτηριστικά γαλάζια μάτια του Ηλία Λογοθέτη έκλεισαν για πάντα. Ο σπουδαίος Ελληνας ηθοποιός, που άφησε το στίγμα του στην τέχνη, έφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 85 ετών. Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή μέσα από τις πένθιμες αναρτήσεις των δύο πιο δικών του ανθρώπων, της γυναίκας του, επίσης ηθοποιού Μαρίας Ζαχαρή, και του γιου τους, Αλέξανδρου Λογοθέτη, που ακολουθεί κι αυτός τον καλλιτεχνικό δρόμο. «Μετεβλήθη εντός μου και ο ρυθμός του κόσμου» έγραψε στο facebook, σε μαύρο φόντο, η πρώτη, χρησιμοποιώντας στίχους του Γεωργίου Βιζυηνού. «Αντίο, γαλάζια μάτια» έγραψε με τη σειρά του ο δεύτερος, εισπράττοντας σχόλια στήριξης και δύναμης.

Γεννημένος στη Λευκάδα στις 15 Απριλίου του 1939, ο Ηλίας Λογοθέτης λίγο έλειψε να ταφεί ζωντανός, όταν ήταν μόλις δύο χρόνων και είχε προσβληθεί από τύφο, πρωταγωνιστώντας έτσι σε μια σοκαριστική ιστορία, που ο ίδιος είχε διηγηθεί κάποιες φορές σε συνεντεύξεις του. Η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο επιδεινωμένη, που η οικογένειά του τον θεώρησε νεκρό και ετοίμασε την κηδεία του. Ο Ηλίας, όμως, ξύπνησε μέσα στο φέρετρο και το μόνο που θυμάται ήταν να ζητά νερό. Αμέσως μετά ακολούθησε… πανηγύρι από τους δικούς του ανθρώπους, που διαπίστωσαν πως το παιδί ήταν τελικά ζωντανό! Λίγα χρόνια μετά, μαθητής της δ’ δημοτικού πια, πέρασε και οστρακιά, που, τότε, ήταν κι αυτή θανατηφόρα.

Υποτροφία στο Θέατρο Τέχνης

Ο Ηλίας Λογοθέτης δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική σε επαγγελματικό επίπεδο, καθώς τον τραβούσε περισσότερο η όπερα. Σπούδασε, ωστόσο, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Παντείου, ενώ η επαφή του με το θέατρο έγινε εντελώς ξαφνικά, μέσω ενός φίλου του, που τον πήρε από το χέρι πηγαίνοντάς τον στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Εκεί έδωσε εξετάσεις, πήρε υποτροφία και κάπως έτσι άρχισε η πορεία του στην τέχνη. Από τη σχολή του Κουν αποφοίτησε το 1967 και βγήκε αμέσως στο θέατρο, ενώ στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1970, με του φιλμ «Βαβυλωνία».

Ο Ηλίας Λογοθέτης έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 ήταν μια σημαντική χρονιά για εκείνον, καθώς δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή ζώνη». Στην πορεία του συνεργάστηκε με τους θιάσους όλων των «μεγάλων», των Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Γιάννη Φέρτη – Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή – Κώστα Ρηγόπουλου, καθώς και με το Αμφι-Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου. Ακόμη έλαβε μέρος σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ, ενώ με τη σύζυγό του, Μαρία Ζαχαρή, έπαιζαν μαζί επί 13 χρόνια στο έργο του Γεωργίου Βιζυηνού «Το αμάρτημα της μητρός μου». Ξεχωριστή ήταν, επίσης, η τηλεοπτική πορεία του, με ρόλους σε δημοφιλή σίριαλ, όπως «Το μινόρε της αυγής», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Ο κίτρινος φάκελος». Η τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση έγινε, όπως και της Μαίρης Χρονοπούλου, στον τρίτο κύκλο της σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια «Ετερος Εγώ», πριν από έναν χρόνο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα