Να ακούσει την αλήθεια ο Σκοπιανός πρόεδρος

Σήμερα επισκέπτεται την Ελλάδα ο Σκοπιανός πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι. Ο κ. Πενταρόφσκι είναι εκείνος που τον Ιανουάριο του 2021 σε συνέντευξή του είπε ότι «έχουμε τους ανθρώπους που δηλώνονται ως Μακεδόνες και στην Ελλάδα. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν τους εγκαταλείπουμε»!

Αυτή τη δήλωση δεν την ανακάλεσε ο πρόεδρος του κρατιδίου, παρά τον θόρυβο που προκάλεσε. Το μόνο που είπε ήταν ότι λυπάται, διότι… παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του και ότι υποστηρίζει ένθερμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που ο ίδιος, η κυβέρνηση και διάφοροι θεσμικοί φορείς της χώρας του παραβιάζουν καθημερινά.

Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ., που υποτίθεται ότι εναντιώθηκε στη σύναψη της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών (όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση), πρέπει, επιτέλους, να τοποθετηθεί ευθέως σε αυτά τα ζητήματα. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αξιώσει από τον Σκοπιανό πρόεδρο να σταματήσει την καπηλεία της ελληνικής Ιστορίας και τις προκλήσεις σε βάρος μας.

Επίσης, η επίσκεψη του Σκοπιανού προέδρου είναι μια μοναδική ευκαιρία για να δείξουν όλοι όσοι τοποθετούνταν εναντίον της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών ότι εννοούσαν όλα όσα έλεγαν. Ο κ. Πενταρόφσκι πρέπει να ακούσει την αλήθεια και από τους ανώτατους αξιωματούχους αλλά και από υπουργούς, βουλευτές και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ενδέχεται να συναντήσει.

Η χώρα του δεν έχει την παραμικρή σχέση με την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της Μακεδονίας, που έκανε γνωστή μέχρι τα πέρατα του κόσμου ο Μέγας Αλέξανδρος με την εκστρατεία του. Το έθνος του δεν είναι μακεδονικό. Οι κάτοικοι του κρατιδίου που εκπροσωπεί ο κ. Πενταρόφσκι είναι Σλάβοι, Αλβανοί, Ρομά, ενώ είναι σαφές ότι εκεί υπάρχει και έντονο ελληνικό στοιχείο. Η γλώσσα που μιλάει ο κ. Πενταρόφσκι δεν είναι μακεδονική (μια και οι Μακεδόνες μιλούν ελληνικά), αλλά μια σλαβική διάλεκτος, η οποία ουσιαστικά αποτελεί εκδοχή της βουλγαρικής.

Οι Σκοπιανοί έχουν τόση σχέση με τη Μακεδονία και όσα συμβολίζει όση έχουν με την εθνική αξιοπρέπεια οι Ελληνες πολιτικοί που ανέχονται τη Συμφωνία των Πρεσπών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα