Όλα εδώ πληρώνονται

Η Σπυράκη είδε την πολιτική ηθική της να «κρεμιέται» στα μανταλάκια της ευρωπαϊκής εισαγγελίας δίπλα σε αυτήν της Καϊλή. Ο Μητσοτάκης ακόμα μια φορά δεν γνώριζε τίποτα. Κανείς, άλλωστε, δεν είχε καταλάβει γιατί βιάστηκε να την ανακοινώσει μέσα στον Νοέμβριο πρώτη πρώτη ως υποψήφια για τις βουλευτικές εκλογές.

Αν ο Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί έγκαιρα από τη Σπυράκη για την απάτη και την πιθανή δίωξή της, έπρεπε να τη διαγράψει επειδή του το απέκρυπτε. Η… αναστολή κομματικής ιδιότητας είναι θολή αντίδραση.

Η Ελλάδα κυβερνάται από έναν πρωθυπουργό που διαφημίζει ο ίδιος ότι είναι άσχετος. Ανίδεος. Η άγνοιά του είναι το βασικό πολιτικό προσόν που φροντίζει να επικοινωνεί στα δύσκολα. «Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν το έκανα εγώ» είναι η μόνιμη επωδός κάτω από τα αρμυρίκια.

Όμως, όλα εδώ πληρώνονται. Η μοίρα είναι άτιμη ερωμένη και χτυπάει χειρότερα όσους νομίζουν ότι την έχουν του χεριού τους. Ο Μητσοτάκης χρησιμοποίησε στη μηχανή εξουσίας του ό,τι έξυσε από τον πάτο της πολιτικής.

Έναν πρώην πασόκο, Πάτση, που έβαζε μπράβους να απειλούν ποδοσφαιριστές και είχε «τρύπιο» «πόθεν έσχες».

Έκανε εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος την «πράσινη» και αισχρά αντι-καραμανλική Σπυράκη που επέλεγε για πρώτο συνεργάτη της στην Ευρωβουλή έναν τύπο που «χερίκωνε» δημοσίως πορνοστάρ.

Αποθέωνε την πολιτική «φούσκα» Καϊλή για την αντιπροεδρία στην Ε.Ε., προετοιμάζοντας «μεταγραφή αεροδρομίου», ενώ ήταν ήδη γνωστό ότι είχε πάρε – δώσε με το διεφθαρμένο Κατάρ, όπως και το «πόθεν έσχες» με τη σκανδαλώδη αγορά σπιτιού στο Ψυχικό.

Ο Μητσοτάκης ήταν αυτός που κινητοποίησε όλο το σύστημά του, μαζί με τις υποκλοπές, για να «σπρώξει» τον Λοβέρδο στην αρχηγία ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός πρότεινε για την επιτροπή σοφών της Ευρώπης τον «καμένο» πολιτικά Βενιζέλο και για την προεδρία ΟΟΣΑ τη Διαμαντοπούλου, που είχε ξεμείνει στα αζήτητα.

Από όλον τον μπουφέ της πολιτικής ο Μητσοτάκης διάλεξε Πάτσηδες και Σπυράκηδες, το «κόμμα Novartis», «yesmen» και «πρόθυμους» αριβίστες.

Ο πρωθυπουργός είναι που περνάει τα μηνύματα ασυδοσίας στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Αυτός κάθεται στην κορυφή, αυτός δίνει και το στίγμα της ηθικής πυξίδας. Γεννάει και συγκαλύπτει σκάνδαλα ο ίδιος, όπως με τις υποκλοπές, το ίδιο θα κάνουν και οι επιλογές του. Αν το στίγμα του «πρώτου» είναι σάπιο, σαπίζει όλη η κυβέρνηση.

Ο Μητσοτάκης είναι αυτός που «μολύνει» όλο το σύστημα διακυβέρνησης ώστε αυτοί που προμοτάρει, από τον Κοντολέοντα και τον Μαραβέγια μέχρι τον Πάτση, τη Σπυράκη ή την Καϊλή, να θεωρούν ότι έχουν ασυλία. Οτι τους έχει χορηγηθεί ειδική άδεια για δράση πέρα από κάθε περιορισμό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα