Κυβέρνηση… εξωτερικού

Η Ελλάδα έχει «στεγνώσει» από φάρμακα και ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, που τα έχει θαλασσώσει σε όλα τα επίπεδα, αναζητά σανίδα σωτηρίας στην Ευρώπη! Μετακυλίει αλλού τις ευθύνες του και ψάχνει λύσεις εκτός Ελλάδας για μια εξέλιξη που επηρεάζει τους Ελληνες και θα έπρεπε να την έχει προβλέψει και να έχει δράσει εγκαίρως για να αποφευχθεί.

Στην απέλπιδα προσπάθειά του να φανεί ότι ασχολείται παραγωγικά με τον τομέα ευθύνης του, έστειλε… επιστολή στην επίτροπο Υγείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων τα εξής: «Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς το πρόβλημα επάρκειας συγκεκριμένων φαρμάκων σε όλη την Ε.Ε. Είναι αντιληπτό ότι αυτό οφείλεται στη μειωμένη παραγωγή, απότοκο της πανδημίας Covid-19, της ενεργειακής κρίσης, του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς επίσης και της μείωσης της παραγωγικής διαδικασίας σε χώρες που διαθέτουν πρώτες ύλες. Το πρόβλημα αυτό επιχειρούν τα κράτη-μέλη να το αντιμετωπίσουν με εσωτερικές διαδικασίες, ωστόσο είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξουν κεντρικές πολιτικές σε επίπεδο του συνόλου της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Το «ποίημα» του Θάνου Πλεύρη το έχει αποστηθίσει και το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Για την ακρίβεια στην ενέργεια, για τις ανατιμήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης, για την αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα, για τις υποκλοπές, για οτιδήποτε πάει στραβά ευθύνονται η Ρωσία και ο κορονοϊός. Η κυβέρνηση ουδέν ουσιαστικό πράττει για τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες και κάθε τόσο απευθύνει εκκλήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ και σε άλλες ξένες δυνάμεις για να αναλάβουν δράση!

Στο μόνο που αποδεικνύονται λίαν… επιδέξιοι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συν αυτώ είναι οι μπίζνες και οι αναθέσεις έργων. Σε όλα τα υπόλοιπα περιμένουν το αλλοδαπό «ιππικό» για να σώσει την κατάσταση – μια ελπίδα που διαχρονικά αποδεικνύεται φρούδα.

Οι Ελληνες, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, παρακολουθούν αυτό το σενάριο να επαναλαμβάνεται ελαφρά παραλλαγμένο και αναρωτιούνται:

Υπάρχει εθνική κυβέρνηση στην Ελλάδα ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναθέσει και αυτό το έργο στους ξένους;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα