Το κόμμα Κασιδιάρη και οι απαγορεύσεις

Αν θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αυξήσει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, ας βελτιώσει τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνησή του και όχι να ετοιμάζει νομοθετήματα που παραπέμπουν σε μυθιστόρημα του Φραντς Κάφκα ή του Τζορτζ Οργουελ, για να απαγορεύσει τη συμμετοχή σε σχηματισμούς που νομίζει ότι «υποδέχονται» ψήφους δυσαρεστημένων νεοδημοκρατών.

Ο λόγος γίνεται για τη νομοθετική ρύθμιση που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση για την απαγόρευση της συμμετοχής στις εκλογές του κόμματος Ελληνες του πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής και νυν εγκλείστου στις Φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το πολιτικό σύστημα οφείλει να εξαντλεί τα συνταγματικά περιθώρια ώστε να μην εκπροσωπούνται στη Βουλή εγκληματικές οργανώσεις. Η δήλωσή του δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αφού τα συνταγματικά περιθώρια δεν εξαντλούνται απλώς, αλλά παραβιάζονται κατάφωρα, μια και θα δίδεται στον Αρειο Πάγο η δυνατότητα να ασκήσει τη φυσιογνωμική τέχνη και να απαγορεύσει τη συμμετοχή στις εκλογές σε κόμματα «βιτρίνες» εγκληματικών οργανώσεων, οι αρχηγοί των οποίων είναι «αχυράνθρωποι» κρατουμένων, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Μέχρι την περίοδο της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δίκες αφορούσαν συγκεκριμένες πράξεις και σαφώς προσδιορισμένα αδικήματα, και όχι… σκέψεις των ανθρώπων. Οι νόμοι δεν προσέβαλαν τις προσωπικότητες νομοταγών πολιτών, χαρακτηρίζοντάς τους «μπροστινούς» καταδικασμένων για παραβάσεις άρθρων του Ποινικού Κώδικα.

Τώρα, επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να τον εμπιστευτούν ξανά να κυβερνήσει αυτοδύναμα την Ελλάδα, προσπαθεί να… μειώσει τον ανταγωνισμό, απαγορεύοντας τη συμμετοχή σε κόμματα που του «αφαιρούν» εκλογική δύναμη.

Η χώρα μας, λόγω των προσωπικών ανασφαλειών του πρωθυπουργού και των οικτρών χειρισμών της κυβέρνησης σε μια σειρά από ζητήματα, έχει κάνει πολλά βήματα πίσω και όσον αφορά την καθημερινότητα των Ελλήνων αλλά και τον τομέα των ελευθεριών και του σεβασμού της προσωπικότητας των πολιτών.

Νομοθετήματα απαγόρευσης συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές, όπως αυτό που ετοίμασε η κυβέρνηση μας πηγαίνουν όχι μόνο πίσω στον χρόνο, αλλά και σε άλλη ήπειρο!

Η τριτοκοσμική υφή τους είναι πολύ έντονη για να αγνοηθεί.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα