Οχι άλλο σκοτάδι για τις υποκλοπές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, στους βουλευτές και στις Αρχές του τόπου.

Από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, υπουργός της κυβέρνησης και μια σειρά υπηρεσιακοί παράγοντες, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπεκφεύγει. Δεν… πιάνει πλέον το παλιό κόλπο της ρίψης του λίθου του αναθέματος σε εκείνους που αποκαλύπτουν σκάνδαλα, αντί σε όσους κινούνται εκτός των ορίων του νόμου και πλήττουν τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού.

Ο κ. Μητσοτάκης αμέσως μόλις ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα, ανέλαβε και την ευθύνη για την εποπτεία της ΕΥΠ. Η λειτουργία της βρισκόταν στις άμεσες προτεραιότητές του. Δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτό το θέμα δεν τον ενδιέφερε ιδιαίτερα και επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα γίνονταν παρακολουθήσεις τις οποίες εκείνος αγνοούσε και δεν θα ενέκρινε.

Οι παρακολουθήσεις γίνονταν και μόνο δύο είναι οι εκδοχές που θα μπορούσαν να επικαλεστούν όσοι τις διέπραξαν κι εκείνος που τις διέταξε. Είτε για μεγάλο χρονικό διάστημα οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ο υπουργός της κυβέρνησης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν αληθινά ύποπτοι ως επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να συγκεντρώνει πληροφορίες που θα του χρησίμευαν στην εδραίωση της θέσης του στην κυβέρνηση – δηλαδή χρησιμοποίησε την ΕΥΠ σαν τσιφλίκι του για να «κρατά στο χέρι» συνεργάτες, γνωστούς, φίλους και όσους άλλους θεωρούσε πιθανούς αντιπάλους!

Επίκληση άγνοιας δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να προσποιείται τον ανήξερο, διότι ουδείς άνθρωπος στη θέση του θα ήταν τόσο αφελής ή τόσο… διακριτικός με τις δραστηριότητες της ΕΥΠ ώστε να μην ενδιαφέρεται για τις παρακολουθήσεις στόχων, όπως οι προαναφερθέντες.

Τα ψέματα τελείωσαν. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αλλά και όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση να παραδεχθούν τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα και να εξηγήσουν γιατί έκαναν αυτές τις παρακολουθήσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα