Να ενισχυθούν άμεσα οι προκινδυνεύοντες

Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που σκοτώθηκε την ώρα που εκτελούσε το καθήκον του, ως συγκυβερνήτης του μοιραίου Phantom.

Αυτό είναι καλό για τις ηγεσίες που δείχνουν, ανεξαρτήτως προθέσεων, στοιχειώδες ενδιαφέρον για τους προκινδυνεύοντες του έθνους.

Ωστόσο, η οικογένεια που μαυροντύθηκε δεν πρόκειται να δει το καμάρι της να έρχεται πίσω από τη βάρδια που δεν τέλειωσε ποτέ. Ούτε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα νιώσουν κάποια διαφορά στην καθημερινότητά τους επειδή η κυρία Σακελλαροπούλου, ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Τσίπρας και λοιποί πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες παρευρέθησαν στον τελευταίο αποχαιρετισμό ενός ήρωα. Από λόγια, υποσχέσεις και επιδείξεις ευαισθησίας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες άπαντες νιώθουν πλήρεις. Αυτό που λείπει είναι τα έργα. Οι οικογένειες των πεσόντων αλλά και εκείνες των υπηρετούντων και όσων έχουν αφυπηρετήσει έπειτα από δεκαετίες προσφοράς περνούν πολύ δύσκολα και τα λόγια των πολιτικών δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς ούτε γεμίζουν το πιάτο.

Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για να αυξηθούν οι απολαβές των εν ενεργεία αξιωματικών και στελεχών, καθώς και οι συντάξεις των αποστράτων; Τι θα κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να ενισχύσει τους αξιωματικούς και συνολικά τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας; Ποιες αποφάσεις θα λάβουν το υπουργείο Οικονομικών και ο πρωθυπουργός για τα κλαδικά αιτήματα των στρατιωτικών και των αστυνομικών και λιμενικών;

Η «δημοκρατία» επαναλαμβάνει αυτό που έγραφε στο κύριο άρθρο της την 1η Φεβρουαρίου: «Η Πολιτεία δεν αρκεί να δηλώνει μια φορά κάθε τόσο ότι αναγνωρίζει την προσφορά όσων έχουν αφοσιωθεί ψυχή τε και σώματι στην ιερή υπόθεση της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και της υπεράσπισης της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του έθνους. Πρέπει με έμπρακτο τρόπο να δείξει την ευαρέσκειά της και την ευγνωμοσύνη της σε αυτούς τους γενναίους, που έχουν και ψυχή αλλά και καθαρό μυαλό και ψυχραιμία για να αποκρούουν τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες».

Γι’ αυτό πρέπει να εφαρμοστεί η αρχαία προτροπή «άμ’ έπος άμ’ έργον».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα