Προαναγγέλλουν συνεκμετάλλευση

Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι αδελφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και, καθώς δείχνουν τα πράγματα, χρησιμοποιείται από το οικογενειακό σύστημα εξουσίας σαν «λαγός» της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τους Τούρκους.

Σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της η εφημερίδα «Εστία» σταχυολογούσε θέσεις της βουλευτού της Ν.Δ. και ατύπου εκπροσώπου της οικογένειας Μητσοτάκη, όπως αυτές διατυπώθηκαν σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε. Μεταξύ άλλων η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε ότι «δεν είναι ταμπού» η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους και πως δεν είναι ώρα τώρα να κηρύξουμε την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, να ανακηρύξουμε και να οριοθετήσουμε τις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της χώρας μας. Επίσης η κυρία Μπακογιάννη… εξήγησε στον συνομιλητή της και στους τηλεθεατές ότι η Μεσόγειος είναι μια πολύ μικρή θάλασσα και πολλά τα κράτη και πως πρέπει να περιμένουμε να γίνει μια διεθνής διάσκεψη για τη Μεσόγειο. Με λίγα λόγια, η κυρία Μπακογιάννη πρότεινε στους Ελληνες να μην έχουν ταμπού τη συνεκμετάλλευση της θάλασσάς μας με τους Τούρκους και να περιμένουν να αποφασίσουν οι άλλοι, μια διεθνής διάσκεψη, τι μας ανήκει και τι όχι στο Αιγαίο…

Οι παραπάνω θέσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν διανεμηθεί στον Τύπο ως ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ή Αμυνας – ειδικά σε αυτή την περίοδο που η Τουρκία λέει μεν τα ίδια με το πρόσφατο παρελθόν, αλλά, λόγω της καταστροφής που υπέστη, έχει «στρογγυλέψει» αρκετά τις διατυπώσεις της.

Η κυρία Μπακογιάννη είναι ένα πρόσωπο που δεν εκφράζει τα ελληνικό έθνος ούτε το δικό της συμφέρον συμβαδίζει με τα συμφέροντα του ελληνικού κράτους. Αν εκείνη και η οικογένειά της επιθυμούν να συνεκμεταλλευτούν κάτι με τους Τούρκους, ας το πράξουν με τη δική τους περιουσία, όχι με κομμάτια της πατρίδας.

Από την παρέμβαση της αδελφής του πρωθυπουργού στην τηλεοπτική εκπομπή αυτό που αξίζει να συγκρατήσουν οι πολίτες είναι ότι υπάρχει πρόθεση από κέντρα ισχύος και στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό να γίνει μια συμφωνία τύπου Πρεσπών για το Αιγαίο – δηλαδή, πάλι η Ελλάδα να χαρίσει κάτι δικό της σε διεκδικητική γειτονική χώρα!

Αυτό δεν θα περάσει…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα