Ζητείται ηγέτης για την Ελλάδα

Μετά την εκατόμβη στο Μάτι η «δημοκρατία» έγραφε στο πρωτοσέλιδό της (φύλλο Σαββάτου, 28/7/2018): «Ζητείται ηγέτης. Μόνη λύση ένας νέος Καποδίστριας, που θα γκρεμίσει το διαλυμένο κράτος και θα το ξαναχτίσει από την αρχή».

Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα μας στην παρέμβασή της ανέφερε τα εξής: «Η Ελλάδα δεν κλυδωνίζεται. Εχει βρει σε ύφαλο. Βυθίζεται. Η οικτρή κατάληξη που δείχνει ότι θα έχει το συλλογικό ταξίδι οφείλεται στους ανίκανους, ανέμπνευστους, ανεπάγγελτους, αποκομμένους από την κοινωνία, ετερόφωτους και ξενόδουλους καπετάνιους. Η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες πάσχει από ηγεσία. […] Το κράτος καταρρέει, οι πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα, την ίδια στιγμή που πραγματοποιείται εποικισμός από αλλόφυλα και αλλόθρησκα στοιχεία. Ο πληθυσμός φθίνει. Η αχρηστία της πολιτικής ηγεσίας μάς έχει φτάσει σε σημείο να μετράμε απώλειες πολέμου σε ειρηνική περίοδο! […] Οι Ελληνες έχουν αφεθεί τόσο στην τύχη τους, ώστε μια πλημμύρα πνίγει δεκάδες, μια πυρκαγιά προκαλεί εκατόμβη και η εγκληματικότητα σαρώνει κάθε τετραγωνικό εκατοστό της επικράτειας.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα χρειάζεται επειγόντως ηγέτης! Η Ελλάδα έχει την άμεση ανάγκη ενός αναστήματος σαν αυτό του Καποδίστρια, που θα αναλάβει τα ηνία της πολιτικής εξουσίας και θα περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί, δίνοντας θάρρος, έμπνευση και το δικό του καλό προσωπικό παράδειγμα στον φιλότιμο λαό μας. […] Η πικρή αλήθεια είναι ότι με τους υπάρχοντες έχουμε φτάσει όχι στο παρά πέντε, αλλά στο και πέντε της ιστορίας. Η εύρεση εθνικού κυβερνήτη αντάξιου της ελληνικής Ιστορίας δεν είναι απλά μια ευχή, αλλά προϋπόθεση επιβίωσης στον σκληρό κόσμο μας. Και μια τέτοια προσωπικότητα θα έπρεπε να στηριχτεί από όλους».

Κοντεύει να συμπληρωθεί πενταετία από εκείνη τη μαύρη για την Ελλάδα ημέρα και οι εξελίξεις καθημερινά δικαιώνουν τη θέση μας. Ακόμα ζητείται ηγέτης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έφερε την πολυπόθητη αλλαγή. Δεν σουλούπωσε το κράτος. Δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των πολιτών και στις προκλήσεις των καιρών.

Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη είναι μία από τις αποδείξεις της αποτυχίας της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα