Αυτοί που «καίνε» τον Μητσοτάκη

Οι βασιλικότεροι του βασιλέως, διαχρονικά, αποτελούν κίνδυνο για την ευστάθεια του θρόνου. Αυτό ισχύει και για τους κληρονόμους υποτιθέμενα «βαριών» επιθέτων, τα οποία ανοίγουν δρόμους και δημιουργούν πολιτικές καριέρες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μεν βασιλιάς, ευτυχώς, αλλά κινδυνεύει πολύ από τους μιντιακούς «σωματοφύλακές» του, που προσπαθούν να τον κρατήσουν μακριά από το «κάδρο» των ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Μπορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός να διατύπωσε μισή «συγγνώμη» με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά υπάρχει ακόμα -και είναι ιδιαιτέρως φανατισμένη- μια ομάδα δημοσιογράφων και δημοσιολόγων που αποπειρώνται να ρίξουν τις ευθύνες παντού, εκτός από την κυβέρνηση.

Το πρώτο επιχείρημα των φιλοκυβερνητικών ζηλωτών είναι ότι το πρόβλημα με τον ΟΣΕ είναι διαχρονικό, και όχι αποτέλεσμα των πολιτικών του Κυριάκου Μητσοτάκη και των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών του. Αυτό το επιχείρημα, πέρα από βλακώδες, αποτελεί και… αυτογκόλ για την κυβερνητική κλίκα.

Η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη ψηφίστηκε από τους εκλογείς ακριβώς για να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα και όχι για να καλύπτει την ανικανότητα των υπουργών της κυβέρνησης πίσω από τη διαχρονικότητα των παθογενειών της κρατικής λειτουργίας.

Επιπλέον, οι μητσοτακικότεροι του Μητσοτάκη έφτασαν στο σημείο να ξεστομίσουν την αχρεία σοφιστεία πως οι δεκάδες νέοι που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα «έγιναν θυσία» για να αποκτήσουμε καλύτερους σιδηροδρόμους! Λες και η βελτίωση οποιουδήποτε τομέα προϋποθέτει τη… θυσία ανθρώπων. Με αυτή τη λογική θα έπρεπε εκείνοι που πιστεύουν αυτές τις ανοησίες να αυτοθυσιαστούν πρώτοι για τη βελτίωση της δημοσιογραφίας, της ενημέρωσης και της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Οσα παρακολουθούν εμβρόντητοι και απογοητευμένοι οι πολίτες στις οθόνες των τηλεοπτικών δεκτών τους δεν βελτιώνουν την εικόνα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Αντιθέτως, προκαλούν ανεπανόρθωτες βλάβες στην εικόνα και του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Οι απόψεις των ανεκδιήγητων σχολιαστών χαρακτηρίζουν το σύστημα εξουσίας που εκείνοι υποστηρίζουν.

Οπως, άλλωστε, λέει κι η λαϊκή θυμοσοφία, «τούτη η στάνη τέτοιο τυρί βγάζει»…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα