Εκλογικές καμπάνιες πάνω στα φέρετρα

Η παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από το υπουργικό αξίωμά του, η ανάληψη πολιτικής ευθύνης και η δημόσια συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη (μέσω διαδικτυακής ανάρτησης) ήταν παραμύθια απευθυνόμενα σε μικρά παιδιά και σε φανατισμένους ενηλίκους, που είναι αρκετά πρόθυμοι να τα πιστέψουν.

Οι θεατρικές μάσκες όλων έπεσαν όταν έφτασε η ώρα των αποφάσεων για το θέμα της ουσιαστικής ανάληψης ευθύνης και από την πλευρά του αποτυχημένου και πολλαπλά ελεγκτέου για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών Κώστα Καραμανλή και από την κυβερνητική πλευρά.

Χθες, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε για την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή: «Από την πλευρά της Ν.Δ. και του κ. Καραμανλή δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές». Αυτή η ανακοίνωση είναι εξωφρενική και προκαλεί το δημόσιο αίσθημα – κι ακόμα πιο προκλητικές είναι η χοντροπετσιά, η κοινωνική αναλγησία και η πολιτικάντικη νοοτροπία που αποκαλύπτει.

Ο τάχα ευαίσθητος και «συντετριμμένος» Κώστας Καραμανλής και ο δήθεν τεθλιμμένος πρωθυπουργός, που βγαίνει επιμελώς ατημέλητος και ελαφρά αξύριστος στα τηλεοπτικά διαγγέλματα έπειτα από μεγάλες καταστροφές, ουδέν κατάλαβαν από όσα συνέβησαν. Ουδεμία «παραχώρηση» σκοπεύουν να κάνουν προς τους πολλούς, των οποίων τα συμφέροντα έπληξαν καίρια. Δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τη βουλευτική έδρα, αν και η εφαρμοσθείσα πολιτική τους οδήγησε στην αφαίρεση δεκάδων ζωών.

Δεν βάζουν μυαλό, οτιδήποτε και αν συμβεί στην πατρίδα μας. Μόνο ο λαός έχει τη δύναμη αλλά και την ιερή υποχρέωση να συνετίσει τους άφρονες και τους αδιάφορους για το κοινό καλό.

Στην ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση οι εκλογείς πρέπει να στείλουν προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι δεν ξεχνούν όσα συμβαίνουν στη χώρα και σέβονται το αίμα των αδικοχαμένων αδελφών τους.

Θα είναι σωτήριο για τον τόπο οι πολιτικάντηδες κάθε κόμματος και παράταξης, που νομίζουν ότι απευθύνονται σε αμνήμονες και ανοήτους και διεξάγουν προεκλογικές καμπάνιες πάνω σε φέρετρα, να τεθούν εκτός πολιτικής.

Ο λαός πρέπει να τους «μαυρίσει».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα