Κακή παράσταση πολιτικών υποκριτών

Οι σκηνοθετημένες εικόνες οδύνης από το υπουργικό συμβούλιο είναι τόσο αηδιαστικές όσο και εξοργιστικές. Προφανώς αποτελούν αποτέλεσμα του δασκαλέματος του Αμερικανού επικοινωνιολόγου, ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες φτιασιδώματος της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι άνθρωποι αυτοί εμφανίστηκαν μετά την πάροδο εννέα ημερών από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και αφότου ουκ ολίγοι εξ αυτών έχουν μιλήσει σε τηλεοπτικές εκπομπές κι έχουν ξεστομίσει… τέρατα, για να προσποιηθούν τους συντετριμμένους και να υποσχεθούν ότι θα κάνουν μέχρι τις εκλογές όσα δεν έκαναν επί μία τετραετία.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε πολίτες χωρίς νοημοσύνη, χωρίς πολιτικό κριτήριο και με εξαιρετικά βραχεία μνήμη. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο μετέρχονται μεθόδους παραπλάνησης του κοινού παρελθουσών δεκαετιών – ίσως και αιώνων.

Εχουν την εντύπωση ότι οι χαροκαμένοι θα αρκεστούν στις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του και θα ξεχάσουν την παραδοχή του Αδωνη Γεωργιάδη πως ο υπουργός Μεταφορών γνώριζε την επικινδυνότητα των σιδηροδρομικών μεταφορών αλλά σιωπούσε για να κόβουν εισιτήρια οι πολίτες στις σκοτώστρες που πήγαιναν στα τυφλά.

Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του νομίζουν ότι οι ψηφοφόροι θα πειστούν με τις προεκλογικές υποσχέσεις και θα λησμονήσουν την επί τετραετία επιδεικτική αδιαφορία της κυβέρνησης για τα κενά ασφαλείας στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Ο κυβερνητικός θίασος του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει την αυταπάτη πως όλα όσα έχουν ειπωθεί και αποδεικνύονται με μαρτυρίες και έγγραφα θα περάσουν απαρατήρητα από την ελληνική Δικαιοσύνη και όλα θα συγχωρηθούν με την επίκληση της ανάληψης της «πολιτικής ευθύνης» – μια ευθύνη τόσο κενή περιεχομένου όσο η εφαρμοσθείσα πολιτική της τετραετίας των «αρίστων».

Οι εποχές έχουν αλλάξει, η κατάσταση έχει «βαρύνει» και τα παλιά κόλπα δεν λειτουργούν πια. Τα κροκοδείλια δάκρυα των πολιτικών υποκριτών περισσότερο ενοχλούν παρά συγκινούν τον λαό μας.

Μόνο η αλήθεια και οι ουσιαστικές πολιτικές έχουν θετικό αντίκτυπο σε καταστάσεις όπως αυτή που περνάμε τώρα∙ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει διαρρήξει δεσμούς με την αλήθεια και οι πολιτικές της είναι μόνο βιτρίνα, όχι ουσία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα