Κάλπες αντί Δικαιοσύνης για τον Κώστα Καραμανλή

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Μεταφορών επιδιώκει να ξεγλιστρήσει από την «παγίδα» της δικαστικής διερεύνησης των πεπραγμένων του διά της εκλογικής οδού. Αυτή είναι μια συνειδητή επιλογή την οποία υπηρετεί χωρίς να νοιάζεται για τις λαϊκές αντιδράσεις και την κοινωνική πρόκληση που συνιστά τούτη η στάση.

Ενώ όλες και όλοι θα ανέμεναν να έχει παραιτηθεί όχι μόνο από το υπουργικό αξίωμά του αλλά και από κάθε περαιτέρω πολιτική φιλοδοξία, εκείνος δηλώνει σε συζήτησή του με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο τα ακόλουθα: «Να με κρίνει ο λαός αν πρέπει να αποχωρήσω και από την πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω την ουσιαστική ευθύνη για ό,τι συνέβη, να με στείλει σπίτι του. Ο λαός, όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τα λόγια του Κώστα Καραμανλή προκαλούν αισθήματα θλίψης, οργής αλλά και αποκαρδίωσης στους Ελληνες. Λες κι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και δεν ενδιαφέρεται για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα πολιτικά αξιώματα, τις… τιμές και τις ευκολίες που τα συνοδεύουν. Αντί να λογοδοτήσει στον φυσικό δικαστή του και στα πάσης φύσεως όργανα και επιτροπές, που σίγουρα θα συσταθούν για τη διερεύνηση του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, ο κ. Καραμανλής θέλει να πάει σε εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής και να αποφανθούν για την… αθωότητά του οι εκλογείς των Σερρών!

Ο κ. Καραμανλής μπορεί να κάνει τα σχέδιά του και να σχεδιάζει τις προσωπικές τακτικές και στρατηγικές κινήσεις του αλλά στην περίπτωσή του το μείζον πολιτικό θέμα είναι η στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και των βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που αποφεύγουν να πάρουν θέση. Αντί να τεθεί εκτός υπουργικού συμβουλίου και ψηφοδελτίων από την πρώτη κιόλας στιγμή που έγινε αυτό το κακό στην Ελλάδα, άπαντες ανέχονται να τον ακούν να κάνει δηλώσεις για εκλογικό ξέπλυμα των πράξεων και των παραλείψεών του. Κι αυτό αποτελεί μεγάλη κατάντια για τη μεγάλη παράταξη, την οποία κάποτε εκπροσωπούσε το κόμμα της Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα