Πρωθυπουργός κομφερασιέ

Ο εμπαιγμός των Ελλήνων από την κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ. Η ευθεία υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συν αυτώ έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε για την οικτρή κατάσταση στην οποία είχε φτάσει ο ΟΣΕ και δεν υπήρχε, μάλιστα, «φτάσει ποτέ σε επίπεδο κυβέρνησης» η εικόνα του χάους που επικρατεί στον Οργανισμό.

Το ίδιο κακογραμμένο σενάριο επαναλαμβάνεται ελαφρά παραλλαγμένο σε κάθε περίσταση. Ο πρωθυπουργός, παρόλο που είχε συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες και τις αρμοδιότητες για την επίβλεψη της λειτουργίας της ΕΥΠ, δεν είχε ιδέα για τις υποκλοπές. Δεν είχε ιδέα για την υπόθεση Πάτση. Δεν είχε ιδέα για την υπόθεση του Λιγνάδη. Δεν είχε ιδέα για τις απευθείας αναθέσεις που έπαιρναν από το Δημόσιο και κρατικούς φορείς εταιρίες του πρώην βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να περάσει το μήνυμα στον λαό ότι κατά έναν μαγικό τρόπο έχει τον απόλυτο έλεγχο και σχεδιασμό στους κυβερνητικούς… θριάμβους, τους οποίους επιτυγχάνει μόνος (και βλέπει μόνο ο ίδιος), αλλά τα δυσάρεστα του ξεφεύγουν, τα αγνοεί, κρύβονται καλά και τα ανακαλύπτουν μόνο οι άλλοι, ποτέ ο ίδιος.

Επιπλέον, με αυτό που είπε ο κ. Οικονόμου παρουσιάζεται ο κ. Μητσοτάκης σαν ένα πρωθυπουργός κομφερασιέ, που με χαμόγελο στα χείλη, σκέρτσο και μπρίο σαν τον αξεπέραστο Γιώργο Μαρίνο, παρουσιάζει όμορφες στιγμές, θεαματικές, αλλά όχι απαραίτητα ουσιώδεις. Τι είδους έργο, άραγε, είναι αυτό που θα εγκαινίαζε ο πρωθυπουργός στο «Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος»;

Η μαύρη συγκυρία έφερε έτσι τα πράγματα να ακυρωθεί η προγραμματισμένη φιέστα λόγω του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, το οποίο συνέβη και εξαιτίας της ανυπαρξίας τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο της βορείου Ελλάδος.

Η πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση κατ’ εντολήν του πρωθυπουργού ζέχνει υποκρισία, δόλο και κούφια λόγια. Η πατρίδα μας αξίζει περισσότερα και καλύτερα από όσα της… προσφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα