Ολες οι εξουσίες στους κομματάρχες

Το συμπέρασμα που έβγαλαν οι πολιτικοί αρχηγοί για την υπόθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη είναι, αν μη τι άλλο, παράδοξο. Αυτό που κατάλαβαν οι επικεφαλής των κομμάτων είναι ότι ο βασικός υπεύθυνος για ό,τι έχει συμβεί είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος κάνει εσφαλμένες επιλογές!

Σύμφωνα με το παλαιοκομματικό και ταυτόχρονα αυταρχικό σκεπτικό, αφού οι εκλογείς έστειλαν τον Γεωργούλη στην Ευρωβουλή, θα πρέπει να αφαιρεθεί από εκείνους η δυνατότητα να ψηφίζουν τους ευρωβουλευτές της αρεσκείας τους. Τα παραπάνω δεν αποτελούν αυθαίρετη εικασία, αλλά εκτίμηση βασισμένη στα γεγονότα.

Αμέσως μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο, οι πρώτες αναλύσεις και πληροφορίες από τα κομματικά επιτελεία σχετικά με τις επόμενες κινήσεις των σχηματισμών για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους συμπεριφορών από εκλεγμένα και μη στελέχη τους έκαναν λόγο για επαναφορά της λίστας στα ευρωψηφοδέλτια.

Δηλαδή, να διορίζουν οι αρχηγοί τούς ευρωβουλευτές και να μην εκφράζει ο λαός την προτίμησή του για κάποιους από αυτούς. Τόσο καιρό γίνεται -δικαιολογημένα- συζήτηση για τη συγκέντρωση πάρα πολλών εξουσιών στα χέρια των αρχηγών των κομμάτων – κάτι που έχει οδηγήσει την πατρίδα μας στο χάλι στο οποίο βρίσκεται. Ο πληθυσμός έχει μειωθεί, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι έχουν μεταναστεύσει για το μεροκάματο, το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας έχει φτάσει σε εξωφρενικά υψηλά επίπεδα, η ελληνική Παιδεία είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και οι παραδοσιακές αξίες θεωρούνται… ντεμοντέ από τις πολιτικές, οικονομικές και «πνευματικές» ελίτ. Αυτά έχει «καταφέρει» το πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα, με το οποίο διοικείται η χώρα, και τούτα τα «επιτεύγματα» πολλαπλασιάζονται και γίνονται ακόμα… θεαματικότερα όσο αυξάνεται η ισχύς του αναχρονιστικού συστήματος, στο οποίο οι πρωθυπουργοί συγκεντρώνουν εξουσίες στα χέρια τους – και, όταν ξεμπροστιάζεται η ανικανότητα ή ο δόλος τους, προσποιούνται τους ανήξερους, όπως έκανε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπόθεση των υποκλοπών. Μόλις ορκίστηκε πρωθυπουργός ανέλαβε πλήρως τις αρμοδιότητες της ΕΥΠ, αλλά, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών, είπε ότι δεν… γνώριζε.

Κι αυτοί οι ηγήτορες επιδιώκουν να καταργήσουν τις δυνατότητες έκφρασης του λαού και να διορίζουν όσους είναι αρεστοί στους ίδιους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα