Δουλεύουμε πολύ και πτωχοποιούμεθα!

Οι αγώνες, οι προσπάθειες, οι περικοπές και οι θυσίες των Ελλήνων από το 2010 μέχρι σήμερα πήγαν στράφι. Και όχι μόνο δεν κάρπισαν όλες αυτές οι προσπάθειες, αλλά βρισκόμαστε σε σημείο χειρότερο από εκείνο στο οποίο βρίσκονται χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Χθες η «δημοκρατία» δημοσίευσε σε άρθρο της τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) σχετικά με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, η οποία βρίσκεται στον πάτο της ευρωπαϊκής κατάταξης! Σύμφωνα με τα δεδομένα, η Ελλάδα βρέθηκε το 2023 δεύτερη από το τέλος στη λίστα των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τον δείκτη του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), εκφρασμένου σε μονάδες αγοραστικής δύναμης.

Οπως σημείωνε η εφημερίδα μας, «τελευταία χώρα με τη χειρότερη επίδοση είναι η Βουλγαρία, με 64 μονάδες στον συγκεκριμένο δείκτη, και η Ελλάδα ακολούθησε με 67 μονάδες, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τους καταστροφείς της ελληνικής οικονομίας που ζητούσαν την εποχή των Μνημονίων μισθούς και συντάξεις… Βουλγαρίας».

Το μέγεθος της καταλήστευσης του ελληνικού λαού από τους «εταίρους» και της εκμετάλλευσής του από την άρχουσα τάξη της χώρας, με την ανοχή της πολιτικής εξουσίας, γίνεται αντιληπτό αν συνδυαστούν τα παραπάνω με το άρθρο της εφημερίδας μας της 26ης Μαρτίου σχετικά με τις ώρες που αφιερώνουν στην εργασία τους οι Ευρωπαίοι.

Η «δημοκρατία» έγραψε ότι οι Ελληνες είναι οι πιο εργατικοί στην Ε.Ε. και εναλλάσσονται στις δύο πρώτες θέσεις με τους Πολωνούς όσον αφορά τις ώρες εργασίας ανά απασχολούμενο.

Τα στοιχεία, που προέκυψαν από ανάλυση της Eurobank, δείχνουν ότι η χώρα μας καταλαμβάνει «τη δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση των 27 κρατών-μελών στις ώρες εργασίας ανά απασχολούμενο, με την Πολωνία να είναι η μοναδική χώρα με περισσότερες ώρες. Την ίδια στιγμή, οι Γερμανοί, που χαρακτήριζαν τους Ελληνες “τεμπέληδες” και επέβαλαν σκληρά μέτρα λιτότητας μέσω των Μνημονίων, βρίσκονται στην τελευταία θέση, δουλεύοντας λιγότερο από κάθε άλλον Ευρωπαίο!».

Κι ενώ οι αριθμοί δείχνουν την αλήθεια, οι φιλήκοοι των ξένων, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και αναλυτές, συνεχίζουν να μιλούν για τους «υπεύθυνους» και «εργατικούς» Γερμανούς και τους «τεμπέληδες Ελληνες».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα