Εξάμηνη παράταση στην επιστρεπτέα προκαταβολή

Πίστωση χρόνου για την καταβολή της πρώτης δόσης της επιστρεπτέας προκαταβολής καθώς και της εφάπαξ πληρωμής έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σε 700.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που είχαν λάβει τουλάχιστον μία από τις επτά κρατικές ενισχύσεις λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή:

Μετατίθεται η πληρωμή της πρώτης εκ των 60 άτοκων δόσεων της επιστρεπτέας προκαταβολής από την 31η Ιανουαρίου 2022 στις 30 Ιουνίου 2022 .

Δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής του συνόλου του επιστρεπτέου ποσού έως τις 31 Μαρτίου 2022 με έκπτωση 15% επί του ποσού προς επιστροφή.

Από τα συνολικά 8 δισ. ευρώ που έχουν διανεμηθεί στις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από την πανδημία, τα ποσά που θα πρέπει να επιστραφούν στο κράτος ανέρχονται στα 3,3 δισ. ευρώ.

Καθυστέρηση

Αξίζει να σημειωθεί πως βασική αιτία της παράτασης στον χρόνο αποπληρωμής της κρατικής ενίσχυσης αποτελεί το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά η εκκαθάριση των ποσών που οφείλει κάθε φορολογούμενος, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθούν στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ.

Από τη στιγμή που τα ποσά δεν έχουν γνωστοποιηθεί προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, δεν μπορούν να γνωρίζουν το ακριβές ύψος της μηνιαίας δόσης που θα πρέπει να καταβάλουν, καθώς κάθε κύκλος είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά, ή και να υπολογίσουν το ενδεχόμενο εφάπαξ καταβολής, κερδίζοντας την έκπτωση του 15% στο επιστρεπτέο ποσό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα