Ο Σταϊκούρας ανέλαβε εργολαβία παραγωγής fake καλών ειδήσεων

Πλασάρει… γνωστές ειδήσεις προκειμένου να μας πείσει ότι όλα πηγαίνουν καλά με την οικονομία

Συνεχίζει την άχαρη προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα δημιουργώντας θετικό κλίμα για την οικονομία ο Χρήστος Σταϊκούρας. Αφού πρώτα σέρβιρε το ξαναζεσταμένο φαγητό της αύξησης των συντάξεων… από τον Ιανουάριο, αλλά και την έξοδο από τη μεταμνημονιακή εποπτεία, που ήταν δρομολογημένη από το 2018 και επικυρώθηκε από το Eurogroup τον περασμένο Ιούνιο, ο υπουργός Οικονομικών επανήλθε χθες για να υποσχεθεί ότι το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα φέρει έναν νέο γύρο παροχών. Οπως τόνισε, «το ύψος της νέας βοήθειας μέσω του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού θα το ξέρουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου», επισημαίνοντας ότι τότε θα υπάρχει πολύ καλύτερη εικόνα για την πορεία των εσόδων, ενώ θα δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο του έτους. Ανέφερε, επίσης, ότι οι ενισχύσεις θα δοθούν όπου υπάρχει ανάγκη, προσθέτοντας πως η στόχευση θα αφορά κυρίως τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Ο υπουργός είπε ότι «σχεδιάζουμε τους επόμενους μήνες. Οφείλει η Πολιτεία να βρει δημοσιονομικό χώρο για να τον επιστρέψει στους πολίτες. Σχεδιάζουμε τον επόμενο χρόνο, σχεδιάζουμε την επόμενη τετραετία. Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος».

Σε ό,τι αφορά το Fuel Pass 2, ανέφερε ότι έως το βράδυ της Τετάρτης είχαν καταβληθεί 131.000.000 ευρώ σε 1.900.000 δικαιούχους. Είπε ότι το 73% των δικαιούχων προτίμησε την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό αντί για την ψηφιακή κάρτα, εκτιμώντας πως αυτό ίσως έγινε για να έχουν τα χρήματα για οποιαδήποτε χρήση. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι τα χρήματα δόθηκαν με εννέα μέρες καθυστέρηση -και χωρίς εξήγηση- στους δικαιούχους.

Ερωτηθείς πότε θα καταβληθούν τα ποσά για το Power Pass του Ιουνίου, απάντησε ότι «υπάρχουν λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50.000.000 ευρώ». Τέλος, για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας στις 20 Αυγούστου επανέλαβε ότι «θα έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στο μείγμα των μέτρων, αλλά σεβόμενοι και τηρώντας τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα