Βραβείο από το Ίδρυμα Μπότση στον Ελευθέριο Γ. Σκιαδά

Για τα ιστορικά αφιερώματα και τα χρονογραφήματά του, καθώς και για την υπερτριακονταπενταετή δημοσιογραφική – συγγραφική προσφορά του βράβευσε χθες τον Ελευθέριο Γ. Σκιαδά το Ιδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασ. Μπότση».

Τη βράβευσή του εισηγήθηκε γνωμοδοτική επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος και τη χθεσινή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τίμησαν προσωπικότητες της πολιτικής, της θρησκευτικής, της οικονομικής και της αυτοδιοικητικής ζωής του τόπου.

Παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Χαρδαλιάς, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κ.ά.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης απένειμε το βραβείο στον Ελ. Γ. Σκιαδά, ο οποίος επισήμανε ότι «η αναγνώριση αυτή, η οποία προέρχεται από εκλεκτούς συναδέλφους μου, με κάνει όχι μόνο να νιώθω υπερήφανος, αλλά να αισθάνομαι και ότι έπειτα από περίπου τέσσερις δεκαετίες αναγνωρίζεται ο καθημερινός μόχθος που νιώθουμε όλοι όσοι υπηρετούμε την πατρίδα με την πένα μας. Πιστεύω, δε, ότι δικαιώνονται όσοι προηγήθηκαν, αλλά και αυτοί που θα ακολουθήσουν».

Στη χθεσινή, 37η απονομή δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση απονεμήθηκε συλλογικό βραβείο στους υγειονομικούς συντάκτες για τη δημοσιογραφική ενημέρωση κατά τα δύο έτη της πανδημίας του Covid-19. Επίσης, στη χθεσινή τελετή απενεμήθησαν και ειδικές τιμητικές διακρίσεις στην πρόεδρο της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, στον ΕΔΟΕΑΠ για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον λαό της Ουκρανίας, στο Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ για τον διαγωνισμό «200 χρόνια Ελλάδα», στον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα για το τρίτομο έργο του το «Χρονικό της Επανάστασης» κ.ά. Ως γνωστόν, το κοινωφελές Ιδρυμα Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Β. Μπότση» συστήθηκε το 1981, χορηγεί υποτροφίες για δημοσιογραφικές σπουδές και απονέμει κάθε χρόνο τα βραβεία, γεγονός που θεωρείται κορυφαία δημοσιογραφική εκδήλωση. Διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη και άλλα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα