Σκολίωση: Πως θα την διαπιστώσετε και ποιοι οι «κανόνες» της πάθησης

Η Σκολίωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως πάθηση, αλλά ως μία ανατομική παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης που φαίνεται με γυμνό μάτι σαν κύρτωμα προς τα πλάγια.

Τα είδη της σκολίωσης είναι πολλά και οφείλονται και σε μία πληθώρα αιτιών. Μπορεί να είναι οργανική ή λειτουργική και να έχει σαν αιτία την εκ γενετής δυσπλασία ή να έχει προκύψει από ένα τραύμα ή να έχει κληρονομικό υπόβαθρο.

Εμφανίζεται συνήθως στην βρεφική και παιδική ηλικία και μπορεί να χειροτερεύει σταδιακά μέχρι την παύση της ανάπτυξης του σκελετού.

Οι «νόρμες» της σκολίωσης

  • Η έγκαιρη διάγνωση είναι η βάση της αντιμετώπισής της
  • Ο ορθοπεδικός είναι η κατάλληλη ειδικότητα για να προτείνει το πλάνο αποκατάστασης του κάθε ασθενούς
  • Στην παιδική σκολίωση είναι απαραίτητη η συνεργασία του γιατρού, του φυσικοθεραπευτή, των γονιών, των δασκάλων
  • Η βοήθεια ενός ψυχολόγου είναι κομβική ως προς την οριοθέτηση ότι το άτομο αυτό δεν υστερεί σε τίποτα από τα άλλα, λόγω αυτής της ανατομικής ανωμαλίας
  • Ιατρικά η επανεξέταση πρέπει να γίνεται ανά 6 μήνες

Σε όλη την χώρα λειτουργούν πλέον κλινικές που στελεχώνονται από πολύ καλούς ορθοπεδικούς σπονδυλικής στήλης, αντιμετωπίζοντας με τεράστια επιτυχία ακόμα και τα πιο δύσκολα περιστατικά!

Τα 5 σημεία ελέγχου της σκολίωσης

  1. Ο ένας ώμος είναι πιο ψηλός από τον άλλον
  2. Η περιοχή της ωμοπλάτης παρουσιάζει ασυμμετρία
  3. Η σπονδυλική στήλη δεν παρουσιάζεται σαν μία ξεκάθαρη γραμμή
  4. Ασυμμετρία της μέσης γραμμής
  5. Ασυμμετρία των δύο πλευρών του σώματος όταν ο ασθενής βρίσκεται σε κάμψη

Σε δύσκολες περιπτώσεις σκολίωσης μια επεμβατική τεχνική που επιλέγεται λόγω του άριστου αποτελέσματος είναι η ελάχιστα επεμβατική πλάγια σπονδυλοδεσία με πλάγια προσπέλαση, MIS (Minimally invasive). Βρείτε μας και online στο starantzis.com για την αντιμετώπιση της πάθησης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα