Χάρισε ζωή ο 22χρονος Δημήτρης!

Η καρδιά του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή χτυπάει πλέον σε 36χρονο ασθενή που ζούσε με μηχανική υποστήριξη

Σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκαν χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στις Λυγιές Πάτρας, όπου γονείς, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 22χρονο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σκόνδρα, που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, όπου οδηγήθηκε έπειτα από εγκεφαλική αιμορραγία που παρουσίασε την ώρα που εργαζόταν στο κρεοπωλείο του πατέρα του, το περασμένο Σάββατο. Οι γονείς του Αντώνης και Μαγδαληνή, ο αδερφός του Ανδρέας, οι παππούδες του Ανδρέας και Αλεξάνδρα και πλήθος κόσμου έφτασαν λίγο μετά τις 13.30 στον ιερό ναό και η κηδεία τελέστηκε στις 15.00 σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Δημήτρη αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων του και να χαρίσει ζωή μέσα από τον θάνατο. Ετσι, «αποχαιρέτησαν» με τον τρόπο τους έξω από τις χειρουργικές αίθουσες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών τα δώρα ζωής που αναχωρούσαν, συνοδεία των μεταμοσχευτικών ομάδων, με σκοπό να δώσουν ελπίδα σε ασθενείς που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο και χρειάζονταν τα μοσχεύματα. Η καρδιά του Δημήτρη χτυπά πλέον σε 36χρονο ασθενή, που ζούσε με μηχανική υποστήριξη λόγω σοβαρού προβλήματος που είχε στην καρδιά, στο Ωνάσειο, Καρδιοθωρακοχειρουργικό Κέντρο. Τη λήψη της καρδιάς έκαναν οι γιατροί του Ωνασείου Δημήτρης Ζαρακλής και Γρηγόρης Χρυσοστομίδης. Το ήπαρ και οι νεφροί αφαιρέθηκαν από τον επίκουρο καθηγητή Χειρουργικής του ΠΓΝΠ Νικόλαο Καρύδη και τον χειρουργό Αθανάσιο Κοφίνα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, όπου έγινε και η μεταμόσχευσή τους.

Οι κερατοειδείς ελήφθησαν από τους γιατρούς της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Μενέλαο Κανάκη και Φωτεινή Τσαμπαρδώνη. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι αξιοθαύμαστοι και παράδειγμα για όλους εμάς που, μέσα στον πιο βαθύ πόνο τους, σκέφτηκαν τους συνανθρώπους τους που περιμένουν αυτά τα πολύτιμα δώρα ζωής. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά» δήλωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος, που στάθηκε από την αρχή στο πλευρό της οικογένειας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα