Κατόπιν εορτής προσλήψεις στο αποδεκατισμένο ΕΣΥ!

Η υπ. Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι προσθήκες στα νοσοκομεία θα αρχίσουν μέσα στο 2024, ανάλογα με τις ανάγκες

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση αποτελούν οι ελλείψεις σε ιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της χώρας μας και ιδίως της περιφέρειας, κατάσταση που έγινε ιδιαίτερα εμφανής μέσα στο καλοκαίρι, μετά και τις απανωτές παραιτήσεις υγειονομικών λόγω του εργασιακού φόρτου και των «μπαλωμάτων» που δυσχεραίνουν το θεραπευτικό τους έργο και ταλαιπωρούν χιλιάδες ασθενείς.

Για να λυθεί αυτό το βασικό πρόβλημα που αποδεικνύει την ανεπάρκεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες εν όψει του φθινοπώρου και της νέας υποπαραλλαγής του κορονοϊού ονόματι Eris, η κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγο πριν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται σε νέες προσλήψεις εργαζομένων στον χώρο της Υγείας.

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του περιόδου είχε δηλώσει ότι -σε περίπτωση που εκλεγεί- θα έκανε 10.000 νέες προσλήψεις υγειονομικών σε βάθος τετραετίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης στο ΕΣΥ, η οποία έχει εμφανείς επιπτώσεις σε ασθενείς και προσωπικό. Ωστόσο, οι εκλογές έγιναν, ο κ. Μητσοτάκης σχημάτισε αυτοδύναμη κυβέρνηση, η καλοκαιρινή «περίοδος χάριτος» έληξε και πλέον ήρθε η ώρα να δούμε έργα και όχι εξαγγελίες και υποσχέσεις.

Με αυτό το σκεπτικό η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ότι στο υπουργικό συμβούλιο του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο προγραμματισμός των προσλήψεων για το 2024, δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στον χώρο της Υγείας. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η Υγεία έχει τη μερίδα του λέοντος. Θα είμαστε απολύτως συνεπείς στην προτεραιότητα που δίνουμε στην Υγεία με βάση τις ανάγκες που έχει η χώρα μας. Είμαστε σε μια διαδικασία που καταγράφουμε τις ανάγκες που έχουν οι φορείς σε όλη τη χώρα, σε όλα τα υπουργεία, σε όλους τους τομείς. Αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, έρευνας, μελέτης προκειμένου να παρουσιάσουμε σε περίπου έναν μήνα από σήμερα το τελικό πλάνο για τις 16.000 προσλήψεις».

Βέβαια, αυτό που δεν είπε είναι πως, όταν με το καλό αρχίσουν οι προσλήψεις, θα έχει προηγηθεί το φθινόπωρο και θα βρισκόμαστε μέσα στον χειμώνα, με αλματώδη αύξηση των ιώσεων που θα πρέπει να διαχειριστεί το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό. Από τις 16.000 προσλήψεις που υπολογίζεται να αρχίσουν μέσα στο 2024, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε νοσοκομείου, οι 10.000 θα αφορούν γιατρούς, οι 4.000 νοσηλευτές και οι 1.600 άτομα λοιπού προσωπικού.

Ωστόσο, ο αριθμός του προσωπικού που θα προσληφθεί θα καθορίζεται από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), οι οποίες θα φροντίζουν παράλληλα και για την απομάκρυνση εργαζομένων μέσω των κρίσεων. Οσον αφορά τις απομακρύνσεις, η κυρία Κεραμέως είπε ότι «το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται με συγκεκριμένες παραμέτρους που συνδέονται πλέον και με το μπόνους παραγωγικότητας, το οποίο είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος. Οσο πιο αποτελεσματικός είναι ένας δημόσιος υπάλληλος τόσο καλύτερα αμείβεται».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα