«Ψυχούλα μου»! Η συγκινητική διάσωση μωρού από την ΕΜΑΚ

Συγκινούν οι εικόνες από τις διασώσεις πλημμυροπαθών συμπολιτών μας στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Ανάμεσα στις χιλιάδες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού που πραγματοποιούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και των εθελοντικών ομάδων στη Θεσσαλία, εκείνες που τραβάνε περισσότερο το βλέμμα της επικαιρότητας είναι όσες έχουν να κάνουν με ηλικιωμένους και παιδιά.

Σε μια από αυτές τις επιχειρήσεις, άνδρες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν σε σπίτι που έχει πλημμυρίσει και απεγκλωβίζουν ένα μωρό μαζί με την οικογένειά του. Η όλη επιχείρηση καταγράφηκε σε βίντεο και αναρτήθηκε στη σελίδα του facebook, «Φίλοι 8ης ΕΜΑΚ».

Μάλιστα, στον άνδρα της ΕΜΑΚ που έχει επιφορτιστεί με την επιχείρηση μεταφοράς της εγκλωβισμένης οικογένειας οι συνάδελφοί του λένε να προσέχει, ενώ ακούγονται από δίπλα οι λυγμοί της μητέρας του μωρού, η οποία έντρομη μέσα στη σωστική λέμβο παρακολουθεί τη διαδικασία. Ο διασώστης, περπατώντας μέσα σε νερά τουλάχιστον ενός μέτρου, κρατά στοργικά στα χέρια του το μωρό, λέγοντάς του «ψυχούλα μου» για να μη φοβηθεί. Στη συνέχεια ακούγεται να λέει στο βρέφος «έλα να το πάρει η μαμά στην αγκαλιά» και δίνει το παιδάκι στη μητέρα του, ολοκληρώνοντας έτσι με επιτυχία ακόμη μία δύσκολη αποστολή απεγκλωβισμού και διάσωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα