Ευρωβαρόμετρο εναντίον Μητσοτάκη!

Υπάρχει η κυβερνητική προπαγάνδα, αλλά υπάρχει και η αλήθεια. Όσοι διαχειρίζονται την εκτελεστική εξουσία και διαθέτουν ελαστική συνείδηση δεν έχουν, ούτε πρόκειται να αποκτήσουν, ηθικό κίνητρο, που θα τους ωθήσει να πουν την αλήθεια στους πολίτες. Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που γίνονται αντικείμενα πειραματισμών των μαθητευόμενων «μάγων» της εξουσίας έχουν κάθε λόγο να εκφράζουν όσα βιώνουν. Κι οι Έλληνες την παρελθούσα διετία έχουν υποστεί πολλά…

Τα αρνητικά βιώματα, την καχυποψία, την έντονη απαισιοδοξία και την απόρριψη των κυβερνητικών χειρισμών που θέλουν να εκφράσουν οι Έλληνες κατέγραψε η νέα έρευνα από το Ευρωβαρόμετρο για την άνοιξη του 2021, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τα ποσοστά μιλούν από μόνα τους και δεν χρήζουν σχολιασμού. Απλώς τονίζουν τη μεγάλη αντίφαση, με την κυβέρνηση να τα βλέπει όλα ρόδινα και τους υπουργούς να αλληλοσυγχαίρονται για τις επιδόσεις τους, ενώ το 91% των Ελλήνων θεωρεί ότι η κατάσταση της οικονομίας μας είναι κάκιστη. Ανάπτυξη υπάρχει μόνο στα χαρτιά και στις μεγαλόστομες διακηρύξεις κυβερνητικών στελεχών.

Επίσης, οι πολίτες θεωρούν ότι είναι αισθητές οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στον καθέναν σε ποσοστό 76%, ενώ απορρίπτουν, με ποσοστό 57%, τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Όποιος διαβάσει προσεκτικά το ερωτηματολόγιο του Ευρωβαρόμετρου αλλά και τα ποσοστά που αφορούν την Ελλάδα θα διαπιστώσει ότι σχηματίζουν μια ακόμα πιο αλγεινή εικόνα από εκείνην που προέκυπτε από τη δημοσκόπηση της εταιρίας R.P. RealPolls LTD, την οποία δημοσίευσε η «δημοκρατία».

Οι μόνοι που μπορεί να αισθανθούν έκπληξη για όλα όσα αποκαλύπτουν οι δημοσκοπήσεις είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το υπουργικό συμβούλιο και τα πρόσωπα που απαρτίζουν το σύστημα εξουσίας, το οποίο τα έχει θαλασσώσει παντού!

Η «δημοκρατία» έχει κατ’ επανάληψιν επισημάνει ότι η επικοινωνία, η προπαγάνδα, τα φιλοκυβερνητικά «λιβανωτά» από τα μπουκωμένα με κρατικό χρήμα ΜΜΕ μπορεί να δημιουργούν πρόσκαιρες εντυπώσεις, αλλά δεν παράγουν αληθινή, φιλολαϊκή πολιτική. Κι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μόνο εντυπώσεις, δίχως ουσία…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα