Το κουκούλωμα του εγκλήματος

H «δημοκρατία» χθες αποκάλυψε ότι η επαναφορά του -από το 2016 συνταξιούχου- Παναγιώτη Τερεζάκη στον ΟΣΕ δεν αποτελεί θετική εξέλιξη ούτε για τις έρευνες για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη ούτε για τον Οργανισμό. Η ενασχόληση του Παναγιώτη Τερεζάκη μέχρι τη συνταξιοδότησή του ήταν να ελέγχει τις υποδομές των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον επανέφερε ως τεχνικό σύμβουλο του ΟΣΕ και υπεύθυνο για θέματα συντήρησης συστημάτων, αποκατάστασης ζημιών και τηλεδιοίκησης. Η εφημερίδα μας σχολιάζοντας στο πρωτοσέλιδο άρθρο της αυτήν την κυβερνητική απόφαση σημείωσε ότι «αυτό που έγινε, δηλαδή, μετά την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ ως ενός από τους υπευθύνους για τον χαμό τόσων ανθρώπων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ήταν να τοποθετήσει στη θέση του τον άνθρωπο ο οποίος είχε την ευθύνη για την τραγική κατάσταση της υποδομής του ΟΣΕ».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε τον ορισμό συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου την Τετάρτη, στην οποία θα παρευρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας και τύποις υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στην επιτροπή θα πρέπει να ανοίξει για τα καλά η συζήτηση και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών. Ομως, δεν θα κληθεί ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής! Ο άνθρωπος που χειρίστηκε ως υπουργός Μεταφορών επί σχεδόν τέσσερα έτη και τις υποθέσεις του ΟΣΕ δεν θα μιλήσει, δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις, δεν θα υποβληθεί στη βάσανο της παροχής εξηγήσεων στους βουλευτές.

Ολα τα παραπάνω «μυρίζουν» συγκάλυψη ευθυνών, κουκούλωμα πράξεων και παραλείψεων πολιτικών προσώπων, και απόκρυψη κάθε πτυχής της δυσάρεστης αλήθειας για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οποιος περιμένει διαφάνεια, λογοδοσία και απόδοση ευθυνών από το κύκλωμα Μητσοτάκη ελπίζει εις μάτην. Εκείνοι που ευθύνονται για την παρακμή, την κακοδιοίκηση, την αναξιοκρατία και το πλιάτσικο στις υποδομές του ΟΣΕ δεν πρόκειται να συναινέσουν -καθ’ οιονδήποτε τρόπο- στην αποκάλυψη των πεπραγμένων τους.

Η αλήθεια, όμως, θα μαθευτεί – ό,τι κι αν κάνουν όσοι επιδιώκουν τη συγκάλυψη των ευθυνών τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα