«Σπουδαία τα χρώματα»: Έκθεση ζωγραφικής από τη Μαρία Συρίγου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων

Την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής θα παρουσιάσει στην Πινακοθήκη Κυκλάδων η Μαρία Συρίγου, την οποία ονομάτισε «Σπουδαία τα χρώματα».

Η έκθεση που θα διεξαχθεί το διάστημα από τις 31 Μαΐου έως και τις 14 Ιουνίου, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σύρος Πολιτισμός 2023» του δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Λίγα λόγια για την δημιουργό:

Η Μαρία Συρίγου γεννήθηκε στη Σύρο όπου και ζει μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε τη ζωγραφική τα τελευταία μόλις χρόνια. Δοκίμασε διάφορες τεχνικές και υλικά αλλά την κέρδισαν τα έντονα χρώματα τα οποία αγαπά να εφαρμόζει σε καμβάδες, υφάσματα και παλιά ξύλα.

Σταδιακά τα έργα της απέκτησαν ταυτότητα καθώς χαρακτηριστικό στοιχείο τους αποτελούν πλέον τα μοτίβα και ο συνδυασμός των χρωμάτων. Προτιμά να κάνει αφηρημένα έργα και όχι ρεαλιστικά.

Η φαντασία και ο αυθορμητισμός είναι τα βασικά εργαλεία της, ενώ πιστεύει πως η τέχνη είναι ελευθερία έκφρασης, συναισθημάτων χωρίς αυστηρούς κανόνες και περιορισμούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα