Στον αέρα η παράδοση των εμβολίων!

Το μπάχαλο με το σκεύασμα της Pfizer στις χώρες της Ε.Ε. προκαλεί ανησυχία για την έγκαιρη χορήγηση της β΄δόσης

Ο εμβολιασμός των ευρωπαϊκών χωρών με το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech κατά του Covid-19 πρέπει να είναι ευέλικτος ως προς το χρονικό διάστημα χορήγησης ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση, δήλωσε χθες ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Μια δήλωση που καταγράφεται σε μια περίοδο κατά την οποία αποκαλύπτεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τους λανθασμένους χειρισμούς της, δεν εξασφάλισε επαρκείς ποσότητες εμβολίων, οδηγώντας τώρα και τον ΠΟΥ σε οδηγίες που προκαλούν δικαίως ερωτήματα. Ειδικά έπειτα από τη προειδοποίηση των Pfizer – BioNTech ότι δεν υπάρχουν στοιχεία πως το εμβόλιό τους θα συνεχίσει να είναι αποτελεσματικό εάν η δεύτερη δόση χορηγηθεί σε διάστημα μεγαλύτερο των 21 ημερών μετά την πρώτη.

Να υπάρξει ισορροπία

Πάντως, ο Χανς Κλούγκε εξήγησε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στην καλύτερη εκμετάλλευση των περιορισμένων προμηθειών εμβολίων και στην προστασία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων. «Είναι σημαντικό μια τέτοια απόφαση να αντιπροσωπεύει μια ασφαλή συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην περιορισμένη ικανότητα συνολικής προστασίας αυτή τη στιγμή και στην αναγκαιότητα για τις κυβερνήσεις να προστατεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, μειώνοντας παράλληλα το βάρος οποιουδήποτε επόμενου κύματος της επιδημίας επί των συστημάτων υγείας» είπε χαρακτηριστικά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε επείγουσα έγκριση για τη διανομή του εμβολίου των Pfizer – BioNTech πριν από δύο εβδομάδες και εκατοντάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι έχουν λάβει την πρώτη δόση από την έναρξη του εμβολιασμού, εδώ και μία εβδομάδα. Στη Βρετανία, η οποία ενέκρινε το εμβόλιο τον περασμένο Δεκέμβριο, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από ένα εκατομμύριο δόσεις σε διάστημα ενός μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξασφαλίσει 200.000.000 δόσεις του εμβολίου, με οψιόν για την προμήθεια άλλων 100.000.000 δόσεων, κι ενώ ήδη βρίσκεται σε συνομιλίες για την παραγγελία 50.000.000-100.000.000 επιπλέον δόσεων εμβολίων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα