Οι «ειδικοί» θέλουν να φοράμε μια ζωή μάσκα

Η σύμβουλος του Τζόνσον, Σούζαν Μίτσι, την παρομοιάζει με τη ζώνη ασφαλείας και ζητά να καθιερωθεί ακόμα και για την κοινή γρίπη

Απίστευτες είναι οι εισηγήσεις κορυφαίου μέλους της επιτροπής ειδικών που συμβουλεύει την κυβέρνηση Τζόνσον στη Βρετανία για τη διαχείριση της πανδημίας, με τις οποίες συμφωνούν και γιατροί της Ιατρικής Σχολής του Γέιλ. Ο λόγος; Προτείνεται η χρήση μασκών προστασίας για πάντα, σε συνδυασμό μάλιστα με την τήρηση ορισμένων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης!

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Σούζαν Μίτσι υπογραμμίζει ότι ορισμένα από τα μέτρα που υιοθετήθηκαν για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης θα ήταν χρήσιμα και για την ανάσχεση της εξάπλωσης άλλων ιών, όπως εκείνου της κοινής γρίπης.

Κάνοντας σύγκριση, λοιπόν, του μέτρου της χρήσης μάσκας με εκείνη της ζώνης στα οχήματα ή στα αεροσκάφη, η καθηγήτρια λέει ότι θα πρέπει ίσως προτού βγαίνουμε από το σπίτι μας να ελέγχουμε αν έχουμε πάρει μαζί μας μάσκα προστασίας. «Δεν είναι και κάτι σπουδαίο αυτό» λέει, την ώρα που η μία μετά την άλλη χώρες αίρουν την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – ακόμη και σε εσωτερικούς, όπως στην περίπτωση του Ισραήλ.

«Νομίζω ότι έχουμε αλλάξει πολλές συμπεριφορές στις ζωές μας. Φοράμε πλέον κανονικά ζώνες ασφαλείας, πράγμα που δεν το συνηθίζαμε. Οταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι υπάρχει μια απειλή και διαπιστώνουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι για να τη μειώσουν για τους ίδιους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τις κοινότητες όπου ζουν, αυτό που βλέπουμε τον τελευταίο χρόνο είναι ότι το κάνουν» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο Channel 5. Ακόμη, πρόσθεσε ότι «εδώ μιλάμε για τη συμπεριφορά της τήρησης κοινωνικών αποστάσεων όταν είμαστε σε κλειστούς χώρους, να διασφαλίζουμε ότι υπάρχει καλός εξαερισμός και, σε αντίθετη περίπτωση, να φοράμε μάσκες προστασίας, να καθαρίζουμε τα χέρια μας και τις επιφάνειες. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό μακροπρόθεσμα».

Όσο για τον χρονικό ορίζοντα τήρησης αυτών των μέτρων; Η απάντησή της ήταν σαφής: «Νομίζω για πάντα, σε κάποιο βαθμό». Με την άποψη αυτή συμφωνεί και η δρ Σίλα Σενόι, επιστήμονας της Ιατρικής Σχολής του Γέιλ, που σημείωσε ότι «τώρα που περάσαμε κι αυτό, γνωρίζουμε πόσο εύκολο είναι να φοράμε μάσκα. Μάθαμε ότι είναι εφικτό».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα