Θήκες & εμφυτεύματα δοντιών: Πότε επιλέγονται και γιατί;

Τα σπασμένα και απονευρωμένα δόντια χρειάζονται πάντα πρόσθετες εργασίες για να φαίνονται ολοκληρωμένα και να μπορούν να σταθούν αισθητικά καλά στην οδοντοστοιχία του ανθρώπου.

Ο οδοντίατρος γναθολόγος – προσθετολόγος θα σας δώσει την λύση, προσφέροντας ολοκληρωμένες θεραπείες όπως είναι οι θήκες δοντιών ή τα εμφυτεύματα δοντιών, καλύπτοντας όλα τα μέρη του δοντιού που λείπουν, δίνοντας και μία ασφαλή μάσηση. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται οι θήκες και τα εμφυτεύματα συνήθως είναι η πορσελάνη, η οποία ταιριάζει πολύ και με τα φυσικά δόντια.

Πότε είναι απαραίτητη η θήκη;

Η θήκη καλύπτει ή σκεπάζει το κατεστραμμένο δόντι και έτσι το δόντι στην ουσία αποκαθίσταται, χωρίς να επηρεάζονται τα τριγύρω δόντια. Η διαδικασία απαιτεί τρόχισμα. Έπειτα η θήκη κατασκευάζεται από τον οδοντοτεχνίτη, ώστε να ολοκληρωθεί σε επόμενο ραντεβού η συγκόλληση.

Οι θήκες συνήθως αποκαθιστούν ένα δόντι κατεστραμμένο από την τερηδόνα, ένα σπασμένο δόντι, ένα απονευρωμένο δόντι ή ένα δόντι με προβληματικό σχήμα. Με αυτόν τον τρόπο το δόντι έχει μεγαλύτερη αντοχή και η λειτουργικότητά του αποκαθίσταται γρήγορα.

Πότε τοποθετείται το εμφύτευμα;

Μετά την απώλεια ενός δοντιού, σειρά παίρνει το εμφύτευμα, το οποίο τοποθετείται για να μπορέσει να ενωθεί με το οστό της γνάθου και να λάβει την θέση του στην οδοντοστοιχία, χωρίς κενά και προβλήματα. Τα εμφυτεύματα κατασκευάζονται από τιτάνιο, που σημαίνει ότι ο οργανισμός θα τα δεχθεί σίγουρα. Αν ο ασθενής ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του ιατρού του, το εμφύτευμα μπορεί να παραμείνει στο στόμα του για όλη την ζωή του!

Η τοποθέτηση του εμφυτεύματος διαρκεί περίπου 30 λεπτά, είναι ανώδυνη και γίνεται με τοπική αναισθησία.

Δρ. Παπαδιώτης Ευάγγελος

Γναθολόγος – Προσθετολόγος

dental-aesthetics.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα